SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 13.02.2024

13 Şubat 2024 Salı - 08:23




Olaylar ve Yaşananlar | 13.02.2024





ORTAHİSAR-BEŞİKDÜZ-YOMRA ÜÇGENİ!

Trabzon’da CHP ile İYİ Parti arasında sessiz sedasız ama önemli bir ittifak var. Yomra’da aday çıkarmayarak mevcut başkan İYİ Partili Mustafa Bıyık’ı destekleme kararı alan CHP bu jestine karşılık Beşikdüzü ilçesinde de İYİ Parti’nin aday çıkarmayarak Cahit Erdem’e desteğini bekliyordu. Fakat İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın Beşikdüzü’nden olunca hesaplar değişti. CHP’nin Yomra’da Mustafa Bıyık’ı desteklemesi noktasında devreye eski bakanlardan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın girdiğinin altını çizelim. Yomra-Beşikdüzü hattında anlaşma çift taraflı olmayınca devreye bu kez Ortahisar girdi. İYİ Parti Ortahisar için en zayıf aday üzerinde karar verince tablo da netleşti. İYİ Parti Ortahisar’da CHP adayı Ahmet Kaya’yı destekleyecek, CHP de teşkilatlardan gelen itirazlara rağmen Yomra’da mevcut belediye başkanı Mustafa Bıyık’a çalışacak.

VATANDAŞIN SLOGANI İSE AYNI!




Yerel seçimler yaklaşırken partilerin seçim sloganı belli olmaya başladı. CHP'nin seçim kampanya sloganının "İşimiz gücümüz Türkiye" olacağı açıklandı. Seçimler yaklaşırken partilerin sloganları da netleşmeye başladı. AK Parti, “Gerçek belediyecilik” sloganını kullanacağını ifade etti. MHP, “Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin” sloganı ile mitinglere başlarken, İYİ Parti “Mecbur değilsin” sloganını kullanacak. Saadet Partisi geçtiğimiz hafta seçim sloganını “Saadet İş Başına, Haydi Bismillah” olarak duyurmuşken; Yeniden Refah Partisi ise “Ahlaklı belediyecilik” diyerek 81 ilde gösterdiği adayları bir törenle tanıtarak duyurdu. Peki vatandaşın sloganı ne? Dün Trabzon sokaklarında bunu sorduk. Emekliler “Açız” diyor, kadınlar “Mutfakta yangın var” diye feryat ediyor, öğrenciler “Harçlığımız” yok isyanında, işsizler “Kafayı yedik” şeklinde slogan atıyor.

SÜRMEN’İN VEFASI




Ayhan Sürmen, Trabzon’da herkesin yakından tanıdığı, sevdiği bir isimdir. Bir zamanlar şehrin iş hayatına renk kattı, açtığı mekanlarla hem Trabzon’a yenilik getirdi hem de istihdam sağladı. Birçok insan onun sayesinde ekmek yedi. Fakat iş hayatında her zaman işler planlandığı gibi gitmiyor, krizler de yaşanıyor. Ayhan Sürmen de maalesef bu krize yenik düştü ama ayakta kalmayı başardı. Ankara’da çok önemli firmalara danışmanlık yaparak sektörde ayakta kaldı. Ayhan Sürmen Trabzon ile de bağını hiç koparmadı. 2019 yerel seçimlerinde olduğu bu yerel seçimlerde de adı belediye başkanı olarak gündeme taşındı, konuşuldu, tartışıldı. Ama o yakın dostu, yol arkadaşı Ergin Aydın Ortahisar belediye başkan adayı olunca bütün desteğini Aydın’dan yana kullanmaya karar verdi. Ergin Aydın’ın bu şehirde sağı da solu da bütünleştirecek en büyük jokeri Ayhan Sürmen olacak gibi.

RAKAMLAR ÜRKÜTÜCÜ!

Enflasyonla mücadele için kararlılık mesajı veren Merkez Bankası’nın kredi kartları ile ilgili harekete geçeceği tahmin ediliyor. Ancak vatandaşların kredi kart harcamaları dur durak bilmiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun haftalık verilerine göre 29 Aralık 2023- 2 Şubat 2024 arasındaki yaklaşık bir aylık dönemde bireysel kart borcu bakiyesi yüzde 8’le aylık enflasyonun üzerinde bir artış gösterdi. Kredi kart borçları 1 trilyon 247,4 milyar liraya çıktı. Kart borçları bu dönemde net 92,5 milyar lira büyüdü. Son bir yıldaki net artış ise 755,6 milyar lira oldu. 2 Şubat itibarıyla bireysel kart borçlarının 540,5 milyar liralık bölümünün taksitli, 706,9 milyarının ise taksitsiz alışverişler kaynaklı olduğu açıklandı.




BELEDİYELERDEN ÇOK ŞİKAYET VAR!

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu’na, 2023 yılında 223 binden fazla kişi başvurdu. Şikayet başvurularından 19 bin 317’sini yazılı başvurular oluştururken kamu başdenetçisi Trabzonlu hemşehrimiz Şeref Malkoç, bu başvurulardan 19 bin 289’unun karara bağlandığını bildirdi. KDK’ya yapılan başvurular arasında en çok şikayetçi olunan konuların başında yüzde 25,86 ile kamu personeli geldi. En çok şikayet edilen bakanlık ise yüzde 14,38 ile Adalet Bakanlığı oldu. Kamu Denetçiliği Kurumu raporlarında en çok şikayet edilen kamu kurumları sıralamasında belediyeler ikinci sırada yer aldı. Vatandaşlar belediyelerden iş-aş ve istihdam noktasında istediği desteği alamadığını dile getirdi.




 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap