SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2024

26 Mayıs 2024 Pazar - 08:42




Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2024





AK PARTİ’DE 3 DEĞİŞİM!

Yerel seçimler sonrası bir-türlü toparlanma sürecine giremeyen AK Parti’de gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın herkesten sır gibi sakladığı yapacağı adımlara kaldı. Haziran ayı başı itibarıyla önemli değişimler yaşanacak gözüküyor. AK Partili eski vekil Mehmet Metiner 31 Mart seçimlerinden başarısız çıkan AK Parti'de değişimle ilgili 3 başlık açtı. Partideki değişim: Genel Merkez değişiminin kongrede belirlenecek MKYK’dan sonra yapılması daha isabetli olacaktır.* Külliye’de değişim: Külliye bürokrasisinin kurullardan tutunuz da danışmanlara varıncaya değin köklü bir biçimde yeniden gözden geçirilmesi şart.* Kabinede değişim; Buradaki değişim anlayışı partideki ve külliyedeki değişim anlayışıyla paralellik arz ettiğinde büyük bir anlam oluşturur elbette

BELEDİYE BAŞKANLARIDA NASİBİNİ ALIYOR!

Toplumsal şiddet ve suç olayları o kadar ciddi bir noktaya taşındı ki artık kim hangi makamda hangi konumda hangi yaşta olursa olsun bu şiddet sarmanının içinde. Ciddi bir tehlike söz konusu. Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) Başkanı Trabzonlu hemşerimiz Adem Solak yıllardır bu konu üzerine mücadele veriyor proje hazırlıyor ekibiyle birlikte bilimsel yayınlar hazırlayarak illerin suç ve şiddet analizini yapıyor. Fakat bunca çaba ve gayrete rağmen devletin ilgili kurumlarından ve toplumdan gerekli desteği alamıyor. Şiddet makamda şiddet okulda şiddet sokakta şiddet futbol sahalarında.. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e makamında yapılan saldırı ve şiddet bu işlerde ne ilk ne de son olacak gözüküyor. Çünkü ciddi caydırıcı cezalar ve önlemler yok. Osman başkana bir kez daha geçmiş olsun diyoruz konu artık yargıda umarız yapanların yanına kar kalmaz.

BÜTÜN BAŞKANLAR ORTAK AÇIKLAMA YAPMALI

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in başına gelenler sıradan bir hadise değil. Odasına giren silahlı işçilere eğer son hamle yapılmasa idi bugün buradan başka şeyler yazıyor olacaktık. Olayla ilgili başta Trabzon Valisi Aziz Yıldırım olmak üzere emniyet güçleri ve ilgili birimler gereken hassasiyeti gösteriyor. Tepkiler ve kınamalar da art-arda geliyor. Yaşananları asla hafife almamak gerek. Karadeniz Gazetesi olarak başta Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanları olmak üzere bütün ilçe belediye başkanlarını Tonya’da bir araya gelip ortak bir tavır sergilemeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Bugün Osman Beşel yarın başka bir başkan .Mesele sadece şahıslar değil belediyenin ve bir ilçenin huzuru-güvenliğidir.

EMEKLİYE KÖTÜ HABER

AK Parti'de, milletvekilleri ile yapılan ve seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde değerlendirildiği istişare toplantıları sona erdi. Bu süreçte, özellikle temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiği konusunda görüş belirten milletvekilleri oldu. Ancak bu öneri, EYT'nin getirdiği mali yük nedeniyle itirazla karşılandı. "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" gerekçesiyle itiraz edildiği iddia edildi.

SUİÇMEZ’E BÜYÜK DESTEK VE TEBRİK

CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel Suiçmez’in yöresel çay kıyafetleri ile TBMM çatısı altında yaptığı konuşma partililer tarafından büyük bir takdir ve ilgi ile karşılandı. Açıklanan çay fiyatına tepki gösteren Suiçmez konuşması sonrası hem meclis çatı altındaki vekillerden hem de sosyal medya üzerinde tebrik edildi. Suiiçmez’i tebrik edenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de var.   Bu arada CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak ''Büyük Emekli Mitingi'' sonrasında Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak. CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı ise 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. PM toplantısında, ''yerel seçimler ve CHP belediyeciliğine'' ilişkin değerlendirmeler yapılacağı bildirildi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap