SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 25.05.2024

25 Mayıs 2024 Cumartesi - 08:59




Olaylar ve Yaşananlar | 25.05.2024





TRABZON’DA YURTLAR AÇILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düşük maaşları ve artan hayat pahalılığı nedeniyle geçim sıkıntısı çeken emeklilerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki uygun yurtlarda bir aylık dönem boyunca ücretsiz kalabileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda Akdeniz ve Ege'deki tatil beldelerinde bulunan KYK yurtları da emeklilere ücretsiz olarak kapılarını açacak. Aralarında Trabzon dahil tüm illerin bu kapsama alınıp alınmayacağı, kaç yatak kapasitesinin sisteme dahil edilebileceği, önceliğin çalışmayan emekliler olup olmayacağı gibi detaylar da kısa süre içinde belirlenip açıklanacak.

ÖĞRENCİLERİN AHMET BAŞKANDAN İSTEĞİ VAR!




8 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 1'inci Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 2'nci Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2024-YKS 3'üncü Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Milyonlarca öğrenci için geri sayım başladı artık. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Trabzon’da girecek olan öğrencilerin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanından bir isteği var. Gençler sınavlar öncesi stres atma ve moral bulma noktasında başkan Ahmet Metin Genç’ten ücretsiz aktiviteler ve konserler beklemekte. Her zaman gençlerin yanında yer alan Ahmet Başkan bu talebe mutlaka bir çözüm bulacaktır diye düşünüyoruz.

AK PARTİ’DE İŞLER İYİ GİTMİYOR!




Ekonomideki kötü gidişat ve emeklilerde yapılmayan iyileştirmeler AK Parti’de oy kaybına neden olmaya devam ediyor. Metropoll Araştırma anketine göre, CHP seçmenlerin yüzde 35,9'unun desteğini almayı başararak birinci parti konumuna yükseldi. AK Parti yüzde 31,1 oy oranıyla CHP'nin 5 puan gerisinde kaldı. Siyasi gündemin önemli bir parçası haline gelen DEM Parti ise yüzde 8,4 oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca İYİ Parti'deki erime ve Yeniden Refah Partisi'ndeki yükseliş de dikkat çekici gelişmeler arasında. 7-24 Nisan tarihleri arasında Trabzon dahil 28 ilde, 2 bin 235 kişiyle yapılan anket çalışmasına göre, "Bu pazar milletvekili seçimi olsa" durumunda partilerin oy oranları şöyle gerçekleşti: CHP yüzde 35,9, AK Parti yüzde 31,1, DEM Parti yüzde 8,4, MHP yüzde 7,9, Yeniden Refah Partisi yüzde 6,1, Zafer Partisi yüzde 4,2.

BAYRAKTAR’I FENA KIZDIRDILAR!

Dün bazı haber sitelerinde eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında çeşitli iddialar yer aldı. 6 Şubat depremlerinin ardından özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’daki konut ihalelerini kazanan şirketlerin hep aynı olduğu vurgulanan haberde ihaleleri alan şirketlerden birinin de Bayraktar'ın aile dostu ve oğullarının da iş ortağı olan Nevzat Özülke’nin Özülke İnşaat şirketi olduğu ifade edildi. Haberi sosyal medya hesabından yalanlayan Bayraktar çok sert ifadeler kullandı. Bayraktar, paylaşımında, "Bu haberi kim yaptıysa! Benim veya çocuklarımın, TOKİ’den veya herhangi bir devlet kurumundan ihale alanlarla bir kuruşluk menfaat ilişkisi olan dünyanın en büyük….. çocuğudur. Bu vatanla uğraşanlara veyl olsun" dedi.




TOKİ BAŞKANI İLE ARAT ARASINDA GERGİNLİK

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan 62. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile Beşiktaş Başkanı Hasan Arat arasında yaşanan gerginlik kavgaya dönüşmüş, araya giren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olayları yatıştırmıştı. Başından sonuna dek centilmence geçen maça damgasını vuran olay fazla büyümeden kapanmıştı. Dün TOKİ Başkanına ulaşmaya çalıştık, çok fazla yorum yapmak istemedi. Öte yandan TOKİ iştiraki Emlak Konut Genel Müdürü olarak atanan Cengiz Erdem'in Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinden aday olması dikkatlerden kaçmadı.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap