SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 24.05.2024

24 Mayıs 2024 Cuma - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 24.05.2024





CORA SER VERDİ SIR VERMEDİ

26 ve 27. dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora için daha önce birçok kez yazmıştık. Cora siyasete genç yaşta başladı ve genç yaşta iki dönem milletvekilliği yaparak çok deneyimler kazandı. Parlamentoda plan bütçe komisyonu üyesi oluşu da devleti tanımada önemli bir fırsat oldu kendisi için. Cora siyaseti seviyor. Hatta kendisi için yaşam modeli oldu da diyebiliriz. Görev verilsin verilmesin partisi için vazife addedip sahayı bırakmıyor. Bunun son örneği 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği gayrettir. Sadece Büyükliman havzasında çalışmadı; Araklı, Sürmene, Köprübaşı ve Maçka ilçelerine de giderek seçilen başkanlara destek verdi. Kendisiyle hafta sonu karşılaştık. Maçka Hamsiköy programından döndüğünü ve devamında bir düğün merasimine katılacağını söyledi. Seçmenlerinin derdini dinliyor, derman olmaya çalışıyor, yetkili mercilere sorunları iletiyor ve çözüm arıyor. AK Parti'nin gücünü milletten aldığını, tabelasını milletin astığını ısrarla söyledi bize. "O nedenle sahada olmam gerekir." diyor. Biz  iki dönem milletvekilliği yaptık gerisi tufan demiyor, hizmet ve vatandaşa dokunmak diyor. 

Cora ayrım yapmadan 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarını ziyaret ederek başarı diledi. Dikkatimizi çeken sadece AK Parti'den seçilen başkanları değil muhalefetten ve bağımsız olarak seçilmeyi başaran başkanları da ziyaret etmesi oldu. 

Sözün özü Cora’nın genç ve tecrübeli bir siyasetçi oluşu kendisi için büyük bir avantaj. Kolay değil iki dönem milletvekilliği yapacaksın, yüzlerce taleple ilgileneceksin... Her siyasetçiyi yıpratır. Cora’ya il başkanlığını sorduğumuzda ser verip sır vermedi. Cumhurbaşkanımız ne takdir ederse neferi oluruz diyerek bizleri geçiştirdi. Cora’nın milletvekili gibi dolaşması ve vatandaştan kopmaması aklımıza her şeyi getirmiyor değil. Hadi hayırlısı.

TAHTALI HALA GÖREVDE!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi ve ‘AK Parti’nin kalesi’ olarak nitelendirilen Rize’de İl Başkanı Hikmet Ayar, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ayar, 2019'da kaybettikleri 2 ilçe belediyesini 31 Mart yerel seçimlerinde kazanırken, kazandıkları 3 belediyeyi ise kaybettiklerini belirterek “Yerel seçim sonuçlarından memnun değilim, başarısızdık, gereğini yaptım” demişti. Ayar’ın bu açıklaması ve duruşu birçok partili tarafından takdirle karşılanırken komşu il Artvin’de hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde büyük bir oy kaybı ve başarısızlığa neden olan AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı’nın hala görev başında olmasına ise tepkiler çığ gibi. 31 Mart yerel seçimlerinde Artvin merkez Belediyesi ile birlikte beş ilçe belediyesini kaybeden AK Parti’de Tahtalı’nın “istifa etmemesi ve görevden alınmaması” partilileri adeta çileden çıkarmış durumda

GECE BEKÇİLERİNİ KİM DENETLİYOR?

18 Haziran 2020 tarihli 7245 sayılı kanun ile birlikte Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Kanunu olarak düzenlenip günümüz koşullarına uyarlandı. İlk olarak 20 ilde 69'u kadın 9 bin 433 bekçi alımı yapılmıştı. Halen 69'u kadın olmak üzere 28 bin 773 mıntıka bekçisi ülke genelinde görev yapmakta. Bekçilik görevi önemli. Fakat mesleğin de hakkını vermek gerek. Sonuçta vatandaşın can ve mal güvenliği sizden soruluyor. Özellikle sorunlu mahallelerde bekçilerin daha dikkatli ve duyarlı olması gerek. Trabzon’da bekçilerden son dönem çok şikayet gelmiyor, bu güzel ve sevindirici haber diyorduk. Nazar mı oldu bilemeyiz. Okurlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda Trabzon’da bazı bekçilerin belirli saatten sonra işi şamataya vurdukları, belirlenen alanda görev yapmadıkları, işlerini önemsemedikleri yönünde tepkiler var. Bizden uyarması!

EMEKLİLER ALANLARA ÇIKIYOR

Emeklilerin isyanı yurdun dört bir yanında olduğu gibi bölgemizde de devam ediyor. Hopa, Kemalpaşa ve Borçka temsilcileri Hopa meydanında emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza standı açtı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği stantta toplanan imzalar dün itibarıyla TBMM’ye ulaştı. Emekliler 25-26 Mayıs tarihlerinde Ordu Fatsa ve Ankara’da da miting gerçekleştirecek. İktidara seslenen Tüm Emeklilerin Sendikası, mücadelelerinde kararlı olduklarını, bu nedenle emek ve emeklilerin mücadelesinde yeni bir tarih yazılacağını söylediler. Türkiye genelinde 8 milyon 615 bin işçi emeklisi, 2 milyon 718 bin esnaf emeklisi ve 2 milyon 389 bin memur emeklisi olmak üzere toplam 13 milyon 722 bin kişi emekli aylığı alıyor. Trabzon’da 185 bin emekli yaşamakta. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap