SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

Ortahisar Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

26 Mayıs 2024 Pazar - 12:46




Ortahisar belediye başkanı Ahmet Kaya “Çalışanlarımızın memnuniyetini en üst seviyede sağlama kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.





Ortahisar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında, belediyede çalışan memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Başkanlıkta gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Başkanvekili Murat Özçilingir, Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Trabzon Şubesi Başkanı Haydar Karsan, kurum müdürleri ve sendika temsilcileri katıldı.

ahmet-kaya.jpeg

Belediyede çalışan kamu emekçilerinin maaşlarına iyileştirme yapılmasını öngören Sosyal Denge Sözleşmesini (SDS), Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt birlikte imzaladı.

BAŞKAN KAYA: “EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Sözleşmede memur maaşlarına yansıyan SDS ücretlerine en üst sınır olan tavan ücretin üzerinde bir zam yaptıklarını vurgulayan Başkan Kaya, yapılan sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

“Emek mücadelesi en kutsal mücadelelerden biridir. Biz ‘Emek en yüce değerdir’ diye inanan insanların partisiyiz. Dolayısıyla partimizin düşüncesine uygun olarak her alanda adımlarımızı attık, sendikal mücadele alanında da atmaya devam edeceğiz. Biz, çalışma barışının çok değerli olduğuna inanıyoruz ve bu barışın korunması adına kurum olarak yapmamız gereken fedakârlık ne ise onları yapma kararlılığı içinde olacağız. Sizlerin yanında olmak, emeğin yanında olmak temel gayemizdir.”

ahmet-kaya2.jpeg

“ÇALIŞANLARIMIZIN MEMNUNİYETİNİ EN ÜST SEVİYEDE SAĞLAMA KARARLILIĞINDAYIZ”

“Yola çıkarken verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Biz, kamucu, halkçı, hesap verebilir, şeffaf belediyecilik yapma kararlığındayız. Bu anlamda üzerimize hangi görev düşüyorsa, bu sorumluluk, bu kararlılık ve bu çizgide görevimizi yerine getireceğiz. Kaynak konusunda sıkıntılarımız var ama kaynak artırıcı çalışmalara başladık. Belediyemizi daha kurumsal, daha sağlıklı işleyen bir yapı haline getirebilmek için, belediyemizin kurumsal kapasitesini artırma adına çok özel çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde sonuçlarını almaya başlayacağız inşallah. Ve bütün çalışanlarımızın memnuniyetini en üst seviyede sağlama amaçlı girişimlerimizi sürdüreceğiz. Bu anlamda kime ne söz vermişsek, hiçbir ayrım yapmaksızın çalışanlarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum.”

TRABZON ŞUBE BAŞKANI KARSAN: “TRABZON’DA BELEDİYELERDE ÇALIŞAN KAMU EMEKÇİLERİ İÇİN EN YÜKSEK ORANDA ZAM ALDIK”

Sendikanın Trabzon Şube Başkanı Haydar Karsan, sözleşmeyle ilk kez kamu çalışanlarıyla ilgili önemli bir kazanım elde ettiklerinin altını çizerek şunları ifade etti:

“34 yıldır kamu çalışanlarının haklarının temsili noktasında bugüne kadar geldik. Ve bugün ilk kez ciddi anlamda kamu çalışanlarının toplu sözleşmesiyle ilgili bir kazanım elde ettik. Bu kazanım çok değerli bir kazanımdır. Sayın Ahmet Kaya Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen, borç batağına rağmen, çalışanlarının haklarını korumada gerçekten de özverili bir duruş sergilemiştir. Biz bu duruşu asla unutmayacağız ve bütün arkadaşlarımızla bunu paylaşacağız. Kamuoyuna da böyle bir mesajı vermek isteriz.”

Sözleşmede öngörülen zammın, Trabzon’da belediyelerde çalışan kamu emekçileri için belirlenen en yüksek oran olduğuna işaret eden Karsan, “Bu tavanı bize sağladığı için sayın Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Seçimlerden önce verdiği bütün taahhütleri yerine getirdiği gibi, bu taahhüdünü de yerine getirdiği için onunla gurur duyduğumuzu söylemeliyiz. Siyasetçiden beklediğimiz de budur. Verdiği sözü yerine getiren ve onu takip eden kişi olmalıdır” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap