SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Gündüz uykusu zannedildiğinden çok daha önemli! Beyne iyi geliyor

Gündüz uykusu zannedildiğinden çok daha önemli! Beyne iyi geliyor

21 Haziran 2023 Çarşamba - 15:40




University College London'da yapılan bir araştırmanın sonucuna göre düzenli olarak gündüz uykusu uyumak hem zihin sağlığımıza iyi geliyor hem de beynin boyutunun büyük kalmasını sağlıyor.





Araştırmaya göre gündüzleri uyuyanların beyinlerinin diğerlerine göre 15 santimetreküp daha büyük kaldığı tespit edilirken bunun yaşlanmayı 3-6 yıl geciktirdiği tahmin ediliyor. Aynı zamanda araştırmacılara göre kötü uyku zamanla beyne ve beyin hücrelerine zarar veriyor.

Yarım saatten az öneriliyor

Ancak önemli olan bir nokta var. Bilim insanları uyku süresinin yarım saatten daha az tutulmasını öneriyor.


Çoğu kişinin iş yaşantısı böyle bir fırsatın yaratılmasına olanak vermese de gündüzleri uyumanın gerek vücut sağlığı gerekse zihin sağlığı için kilo vermek ya da spor yapmaktan çok daha etkili bir yöntem olabileceği belirtiliyor.

Bebekken beynin gelişimi için gündüz uyumak çok kritikken, yaş aldıkça bu uygulamanın terk edildiği görülüyor.


Alzheimer'a da çözüm olabilir mi?
İnsanların yaşı ilerledikçe beyninde de küçülme görülmesi doğal bir gelişme olarak görülürken gündüz uykularının Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçip geçemeyeceğini öğrenmek  için daha çok araştırma yapılması gerekiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap