SON DAKİKA



Haber > Dünya > Blinken'den BMGK'da İran itirafı: İran ve vekilleri İsrail'i haritadan silmek istiyor!

Blinken'den BMGK'da İran itirafı: İran ve vekilleri İsrail'i haritadan silmek istiyor!

01 Kasım 2023 Çarşamba - 14:09




Blinken'in Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunda söyledikleri savaşa Yemen'in dahil olmasının ardından yeniden gündem oldu.





Direniş Ekseni'nin başlattığı Aksa Tufanı operasyonlarının ardından İsrail'i ve İsrail destekçilerini korku sardı. Tüm dünyayı kurdukları Siyonist düzen üzerinden kana bulayan Amerika, statükonun bozulmamasını istiyor.

İşgalci İsrail'in işgalinin ilerleyişinin durup gerilemesinin başlangıcı olan Aksa Tufanı, İsrail'i ve İsrail destekçisi ülkeleri korkuttu. Savaşın genişleyip bölgeye ve dünyaya yayılmaması, mevcut düzenin statükonun bozulmaması çin her fırsatı altın bilip hakkını arayan Direniş'i suçluyorlar.

İşte ABD'nin Dışişleri Bakanı Blinken'in yenilgiyi itiraf eden açıklamaları:

"Şimdi bu odadaki ve konseydeki hiç kimseye gizli değil ki İran, yıllardır Hamas'ı, Hizbullah'ı, Husileri ve diğer grupları destekliyor ki bu gruplar sürekli İsrail'e saldırıyorlar. İranlı liderler sürekli tehdit ediyorlar: 'İsrail'i haritadan sileceğiz.'

Son haftalarda, İran'ın vekil güçleri, defalarca Irak ve Suriye'de görevleri İŞİD'e karşı mücadele olan Amerikan personellerine saldırdı.


Bu konsey önünde İranlı yetkililere diğer kanallarda defalarca söylediğim şeyi tekrar etmeme izin verin: 'Amerika, İran'la çatışma peşinde değil. Biz bu savaşın daha da genişlemesini istemiyoruz.' Ama eğer herhangi bir yerde İran veya vekil güçleri Amerikan personeline saldırırsa -bu yanlışı yapmayın- insanlarımızı hızlıca ve katiyen koruyacağız, emniyetlerini sağlayacağız. Bu konseyin tüm üyelerine sesleniyorum. Eğer sizde ABD gibi bu çatışmanın daha da genişlemesini istemiyorsanız İran ve vekil güçlerine özelde veya aşikar olarak her vesileyle söyleyin ki bu çatışmada bir diğer vekil gücü İsrail aleyhinde ve İsrail'in destekçilerinin aleyhinde harekete geçirmesin. Konsey üyelerinden bir adım ileri gitmesini istiyoruz. Bu konuyu açıklığa kavuşturalım: Eğer İran veya vekil güçleri bu çatışmayı daha da büyütür ve askeri olmayan insanları tehlike altına sokarlarsa siz onları sorumlu bileceksiniz. Öyle davranın ki tüm bölgenin hatta bölgeden fazlasının tehlike altında olduğunu unutmayın. Gerçek tam olarak budur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap