SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya Başbakanı Scholz: Filistin'i tanımak için neden yok

Almanya Başbakanı Scholz: Filistin'i tanımak için neden yok

24 Mayıs 2024 Cuma - 23:49




Şansölye Scholz, Filistin'i ayrı bir devlet olarak tanımayacaklarını söyledi. Alman Başbakan, mevcut şartlarda bunun bir nedeni olmadığını belirtti.





Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin hükümeti olarak şu anda Filistin'i bir devlet olarak tanımayı planlamadıklarını söyledi.

Portekizli mevkidaşı Luis Montenegro ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Scholz, kendisine yöneltilen bir soru üzerine bu açıklamayı yaptı.

Scholz'a göre, Filistin'i ayrı bir devlet olarak tanımanın "hiçbir nedeni" mevcut koşullarda bulunmuyor.

"Topraklar hakkında netlik yok"

Alman Şansölye, "Ulusal topraklar ya da onunla ilgili diğer meseleler hakkında netlik yok." ifadesini kullandı.


Scholz, İsrail ile Filistinliler arasında iki devletli çözüm anlamına gelen müzakere edilmiş bir çözüme duyulan ihtiyacı yineledi. Filistin'in, Batı Şeria ve Gazze'den sorumlu olması gerektiğini kaydetti.

Scholz'dan iki devletli çözüm çağrısı

"Ama henüz orada değiliz" ifadesini kullanan Scholz, meselenin "uzun vadeli ateşkes" ve "tarafların iki devletli çözüme bağlı kalmasının sağlanması" ile ilgili olduğunu anlattı.

İspanya, İrlanda ve Norveç, Filistin'i mayıs ayı sonunda ayrı bir devlet olarak tanıyacaklarını açıkladı. İsrail, Avrupa ülkelerinin adımını öfkeyle karşıladı.

Portekiz: Henüz adım atmayacağız


Portekiz Başbakanı Montenegro ise Filistin devleti konusunda henüz bir adım atmayacaklarını dile getirdi.

Ancak Montenegro, ülke olarak Filistin'in Birleşmiş Milletler'de tam üye olarak tanınması yönünde oy kullandıklarını sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap