SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ne Burak ne de Hugo… Yeni kral Sörloth

Ne Burak ne de Hugo… Yeni kral Sörloth

10 Aralık 2019 Salı - 15:02




Kuzeyin Oğlu Alexander Sörloth kısa sürede kendini Trabzonspor taraftarına kabul ettirdi. Süper Lig’in 14 haftalık bölümünde 9 gol kaydeden Norveçli bordo-Mavili takıma tam 19 puan ve 19 milyon 530 bin TL kazandırdı





Yazarken, ‘Allah nazardan saklasın’ diye başlıyoruz cümleye. Bahse konu isim Trabzonspor’un forveti Alexander Sörloth. Sezon başında İngiltere'nin Crystal Palace Kulübünden satın alma opsiyonuyla iki yıllığına 750 bin Euro’ya kiralanan Sörloth, atıyor, attırıyor ve kazandırıyor. 24 yaşındaki Norveçli yıldız, geride kalan 14 hafta sonunda 9 gol kaydederken, Trabzonspor’un topladığı 26 puanın 19’unda başrol oynayan isim oldu.

İlk14 haftanın tamamında forma giyen Sörloth, bu sürede 9 kez rakip ağları havalandırdı. Bu özelliğiyle Fırtına’nın en çok gol atan futbolcusu olan Norveçli yıldız, Bordo-Mavili takıma 19 puanın yanı sıra ciddi para da kazandırdı. Trabzonspor, Sörloth’un gol attığı 9 maçta, 5 galibiyet ve 4 beraberlik alıp, kasasına yaklaşık 19 milyon 530 bin TL koydu. Kuzeyin Oğlu, 14 haftalık performansı ile geçtiğimiz sezon 6 gol atan Rodallega ve 5 gol atan Burak’ı geride bıraktı.

Beğendim
4
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap