SON DAKİKA



Haber > Giresunspor > Giresun’un umudu var!

Giresun’un umudu var!

01 Ocak 2018 Pazartesi - 12:51




Yeşil-Beyazlılar 2017 yılında büyük başarılara imza atarken 2018 yılında Süper Lig özlemine son vermeyi hedefliyor.





Akın Çorap Giresunspor, 2017 yılında adından söz ettirdi. İlk yarısını geride bıraktığımız sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Yeşil-Beyazlılar 2017 yılında hem ligde hem de kupada önemli işlere imza attı. Ligde geride kalan 17 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 30 puan topladı. Bu maçlarda 25 kez gol sevinci yaşayan Çotanaklar, kendi kalesinde 15 gol gördü. Giresunspor ilk yarıyı 34 puanlı lider Ankaragücü’nün 4 puan gerisinde 4. sırada tamamlayarak Süper Lig umutlarını 2018’e taşımayı başardı.

Ligdeki başarılı performansının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nda da önemli başarıla imza atan Akıon Çorap Giresunspor Süper Lig ekiplerine kafa tuttu. Kupada oynadığı 5 maçın 3’ünde Süper Lig takımlarıyla karşı karşıya gelen Yeşil-Beyazlılar, Alanyaspor’u kupanın dışına itti. 2017’nin son maçında Süper Lig’in lideri Medipol Başakşehir’i konuk eden Çotanaklar, rakibini 3-1’lik skorla Giresun Atatürk Stadı’nın çimlerine gömüp 2018’de oynanacak rövanş maçı öncesi önemli bir avantaj yakaladı.

Bozbağ gurur oldu

Akın Çorap Giresunspor her iki kulvarda da başarılı olmak isterken önceliğini lig şampiyonluğu olarak belirledi. Yeşil-Beyazlı ekibin Başkanı Mustafa Bozbağ ise 2017 yılında bir kez daha tüm Giresunluların gururu oldu. Yeşil-Beyazlı kulübü kapanmaktan kurtarıp Süper Lig’in eşiğine getiren Bozbağ, 2017 yılında kurulan TFF 1. Lig Kulüpler Birliği’nin Başkanı olarak adını Türk spor tarihine bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

En fazla puanı topladı


TFF 1. Lig’de 2017 yılında tarihinin en başarılı dönemini geçiren Akın Çorap Giresunspor’da, bu başarının en büyük mimarlarından biri de Teknik Direktör Metin Diyadin oldu. Zaman zaman eleştiri oklarının hedefi haline gelse de hiç yılmayan ve Giresunspor yönetiminin de tam desteğiyle işini yapmaya devam eden Diyadin, öğrencileriyle birlikte Giresunspor camiasının Süper Lig umutlarını 2018’e taşıdı. Diyadin, Çotanakların 1. Lig’de ilk devre sonunda en fazla puan toplayan hocası olmayı da başardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap