SON DAKİKA



Haber > Spor > Eski Yanal'dan eser kalmadı...

Eski Yanal'dan eser kalmadı...

16 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:40








Kazım Ersun Yanal hocam, ilk çıktığınızda, isimsiz futbolcular üzerine kurduğunuz taktikle büyük çıkış yapmıştınız. Tarzınız vardı, rakibe bakmaksızın skora oynayan yapınız vardı. Çok övgü yazmıştım size... Trabzon'a ilk geldiğinizde aynen devam etmişti.

Son altı yedi hafta dağıldı, döküldü yıkıldı gitti... İkinci de olmadı, tutturamadınız. Futbolcuyu taktiğe uyduran Yanal, futbolcuya uydu elendi gitti... Üçüncü gelişiniz başka takım formasıyla olmuştu.

90 dakika duramadınız kulübede, kaçarak terk etmiştiniz Avni Aker'i... Son seferi kahinler bile tahmin edemezdi. Tesislerin kapısına haciz kamyonları geldi, görevliler, memurlar, son çalıştığınız kulüpten fazla para ve yetkiyle sözleşme imzaladınız... Tamam, hepsi kabul. Etmesek ne olacak ayrıyeten! Bari bu kere güzel iş çıkarın.

8 transferin yedisi işe yaramaz çıktı. Ara transfer döneminde altı tane daha aldırdınız. Geçen sene sahaya çıkardığınız ideal on birden Kaleci, Uğur, Okay kalmış. Ara transfer döneminde yarısını, kalanını değiştirmişsiniz... İşte ben burasını anlamıyorum.

Bu futbolcuları siz izleyip karar vermiyor musunuz? Hangi mevkiye, hangi nitelikte futbolcu istediğinizi söylemiyor musunuz? Bir buçuk senedir 20 kadar transfer yaptınız, hemde büyük maliyetlere! Hala her taraf defolu, yetersiz, rolüne uygun özelliklerden yoksun... Stoper Uğur sadece kesip yanındakine verebiliyor. Durica tam olarak işi yapıyor.


Mas ve Perreira fazlasıyla yeterli. Kale de ligin en sağlam yeri... 2-3-1 oynatıyorsunuz. Bir direk ön libero, kesici özellikleri yüklü olmasını sistem emreder. O role uygun Okay, Önazi, Aytaç, varken Kucka'yı aldınız. Hangisini tercih etseniz arada çok fark etmez, görüyor olmalısınız, kesici sonuçta. Aynı özellikte ikili oynattığınızda atak organizasyonu olmuyor.

Rakip baskı kırılamıyor. Sadece savunma aksiyonlarında yer alıyor, hücum işi sekteye uğruyor... Ligin lideri, biten sezon size 26 puan fark atan Beşiktaş kadro yapısı doğru örnek olmalı. Sadece skoru koruma durumlarında Necip-Atiba kullanılıyor. Ama siz bütün sezonu iki düz orta sahayla geçmek istiyorsunuz... Pahalı transfer işini çok konu etmişimdir. Fakat işe yaramayanı üzerinedir eleştirimiz. Burak Yılmaz da imkanlara göre fazla maliyetli biridir.

Ancak doğru görmek lazım. Sadece Konya maçı kazandırmış olması en az 5 milyon girdi sağlamıştır. Geneli hesap edildiğinde çok daha fazlasını getirecektir... Sağ açık, sol açık ihtiyacı yıllardır karşılanamamıştır. Gelip gidenler, şu an kadroda olanlar o rolün istediği yeterlilikte değildir. Konya'nın açığı bile, Malatya'nın, Başakşehir'in iki açığı.

Üç İstanbul'u saymıyorum... Ve de mecburiyetten oynattığınız Yusuf Yazıcı. Çocuk potansiyelli. Belirgin özellikleri var. Üç beş pasın yapıldığı anlarda top ona gelirse gol pası çıkarıyor, atabilecek yerlerde oluyor, vuruş ustalığına sahipte. Fakat etrafına sıraladığınız eksik yeteneklerden sebep, iki düz ön libero ısrarınızdan sebep çocuk da pasifize oluyor.

Aynı şekilde Perreira ve Mas öndekilerin verimsiz oyunlarından tam performans kullanamıyorlar... Yani sayın hocam inanın aklım almıyor. Sizin harcadığınızın dörtte, beşte birine sizden daha iyi uyumlu kadrolar yapıyorlar. Para işi battı balık yan gider oldu da, şu takım mühendisliği işi kötü. Kim kiminle oynar şeyini tutturamadınız... İnanın anlamıyorum. Seviyenize yakıştıramıyorum. Yirmiye bir kaldı daha kaç tane alacaksınız sormak isterim.


Bir stoper, rakip kaleyi tehtid eder nitelikte bir orta saha, sağ ve sol açık ihtiyacı var hala... Sonuç olarak 4 eksiğimiz kaldı yani. "Üç beş yıl içinde Şampiyon olacaksa Trabzonspor bu futbolcu grubundan o kadroda kaç kişi forma giyecektir" sorusuna cevap bulmadıkça hedeften bahsetmek hayalcilik olur diyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap