SON DAKİKA



Haber > Spor > Efsane uyarı!

Efsane uyarı!

12 Ekim 2017 Perşembe - 12:24




Bekir Barçın, Ali Kemal Denizci ve Hüseyin Tok KARADENİZ’e çarpıcı açıklamalar yaptılar.





Efsane futbolcular, ligde alınan sonuçların iç açıcı olmadığını belirtirken, altyapı gerçeğine dikkat çekip, yönetime önemli uyarılarda bulundular.

Trabzonspor’un efsane oyuncuları Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok ve Bekir Barçın Karadeniz gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundular. 3 efsane, altyapının önemine işaret ederken borçlanarak değil kendi öz evlatlarına sahip çıkarak kulübün ekonomik yapısının düzeleceğine dikkat çekti. Başkan Usta ve yönetimin çok hatalar yaptığını belirten 3 isim, Ersun Yanal’ın da takıma gerekli katkıyı yapamadığını ifade etti. Sözü gelinen noktanın hayal kırıklığı olduğunu vurgulayan Denizci, Tok ve Barçın’a bırakıyoruz.

SÖYLEMLER SAHAYA YANSIMIYOR

HÜSEYİN TOK, “Kulübün 50.yılı diye büyük şampiyonluk hedefini ortaya koymak yanlıştı. Çünkü bir takımın takım olabilmesi için üç dört yılını geçirmesi lazım. Transferleri de buna göre iyi bir planlamayla doğru yapmak lazım. Ama şu anda ligde 10 puan geriye düşen bir takım var. Takım olma yolunda şu ana dek olumlu gelişmeler olmadı. İnşallah bundan sonra her şey düzelir ama bu söylemle birlikte olmuyor. Sahaya yansıması da gerekiyor. Sahaya baktığımızda 3-0 öne geçilen ve kaybedilen bir maç var. Bu tablo tabii ki hiç iç açıcı değil” dedi. 

Ne zaman gelişeceğiz?


Teknik direktör Ersun Yanal’ın performansını da değerlendiren Tok, şöyle devam etti: “1.5 yıldır görevde. Ancak söylemleriyle sahaya yansıyanlar çok farklı. Hiç kimse Trabzonspor’un şu yönü iyidir diyemiyor. Sürekli ‘gelişeceğiz, daha çok gelişeceğiz’ diyor. Ama ne zaman gelişeceğiz belli değil. Devre arasında 10 puanlık fark 15 puan olduğu zaman lige havlu atmış ve hedeflerinden uzaklaşmış olursun. Ondan sonra da iş işten geçer. Bizim beklentimiz söylemlerin sahaya yansımasıdır.”

Orta sahada yığılma oldu

Transfer konusundaki görüşlerini de ortaya koyan Bordo-Mavili takımın efsane oyuncusu, “Transferde ilk olarak stoper mevkiine oyuncu alınmalıydı. Ama bu mevkiye transfer yapılmadı diyebiliriz. Orta saha ve hücuma çok fazla transferler yapılınca orada yığılmalar oldu. Birbirinin önünü kesmeler oldu. O da yanlış bir strateji olarak ortada duruyor. Stoper alınan oyuncuyu da solbek oynatıyoruz. Gerçi o da hala bir maç oynadı, kendisini tam olarak göremedik. Burada yanlış bir planlama olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan ve hoca yönetiyor

Kulübü başkan Usta ve teknik direktör Ersun Yanal’ın yönettiğini ileri süren Tok, bu konuda şunları söyledi: “Yıllardan beri başkanlar İstanbul’dan olduğu zaman böyle sıkıntılar vardır. Burada Trabzon kanadının güçlü olması gerekir. Trabzon ağırlıklı yönetim olmalı. Çünkü takım burada, taraftar burada, basın burada. Muharrem Usta, sık sık gidip geliyor ama buradaki karar verme yetkisinin Trabzon’dan olmasından yanayım. Trabzon’daki yönetim kurulu üyelerinin hem futbolcuların hem teknik heyetin üzerinde bir ağırlığı, saygınlığı olması gerekiyor. Başkanın altında ezilmemeleri gerekiyor. Şu an ortada öyle bir tablo yok. Görünen o ki kulübü başkan ile Ersun hoca yönetiyor.”


Borcu artırıp gitmemeliler

Tok, başkan Muharrem Usta’nın göreve gelirken kulübün ekonomisini düzeltme sözü verdiğini hatırlatarak, “Önceki yönetimlerin yaptığı gibi ibra edilip borçları halletmeden giderse orada bir yanlışlık olur. Muhakkak bir şeyler yapılmalı. Trabzonspor’a gelir kaynakları bulunması şart. Gelir getirecek projeler hazırlanmalı. Sabit bir geliri olmalı Trabzonspor’un. Kulübün sabit geliri olursa Trabzonspor nefes alır” ifadelerini kullandı.

Geleceğimiz altyapıda

Tok, Yusuf ve Abdülkadir’in performansıyla altyapı gerçeğinin tekrar gün yüzüne çıktığını belirterek, “Altyapıya daha fazla önem vererek Yusuf ve Abdülkadir’in yanına başka genç isimler de katarak iskelet kadroyu yerli olarak hayata geçirmekte fayda var. Geleceğimiz altyapıya verilen öneme bağlı” dedi.

Köstek değil destek olunmalı


Taraftarlara da çağrıda bulunan Hüseyin Tok, “Trabzonspor taraftarı iyi günde olduğu gibi kötü günde de takımının yanında olmalı. Bu sevginin karşılıksız olması gerekir. Son yıllarda pasta dilimi yükselince herkes bundan nemalanmak istiyor. Bu işlere girmemek, Trabzonspor’u gönülden desteklemek lazım, menfaat için değil. Buna paralel olarak güzel sonuçlarla birlikte taraftar desteğinin artacağını düşünüyorum. Dolu tribünlere oynamak Trabzonspor’a yakışan bir tablodur” diye konuştu.

*******

SON BARUT ATILDI

ALİ KEMAL DENİZCİ: “Trabzonspor’un durumu puan tablosunda görünüyor. Yani başarısız bir tablo var. Bordo-Mavili takımın başarılı olması için Yusuflar, Abdülkadirler yetiştirme mecburiyeti var. Trabzonspor’un bundan sonra büyük paralarla transfer yapması, geleceğini bitirmesi demektir. Kulübün gücü artık buna yetmez. Bu sezon son barutlar atıldı. Baktığımız zaman kadro kötü mü? Bana göre değil. Mevcut kadro bu puanlardan fazlasını alabilmeliydi. Ama başarısızlık devam ediyor. Bunun sebeplerini de yönetimin araştırıp bulması lazım.” 

Abdülkadir ve Yusuf satılmamalı


Trabzonspor’un genç oyuncuları Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün Avrupa kulüpleri tarafından takip edilmesini, hatta transfer teklifleri almasını da değerlendiren Denizci, şu yorumu yaptı: “Bu oyunculara teklif iyi futbolcu oldukları için gelir, çok büyük başarılara imza attıkları için değil. Bu doğrultuda bonservislerine verilecek paralar da bellidir. Verilecek paralar büyük gibi görünecek ama bana göre küçük paralar olacak bunlar. İki sene sonra bu oyunculara daha büyük paralar verileceğine inanıyorum. Trabzonspor şu anda bu çocuklara sabretmeli. Yeri geldiği zaman onları tabii ki satacaklar ama şu an satmaları yanlış olur. Trabzonspor her sene böyle çocukları takıma kazandırabilirse geleceğini de sağlama alır.”

Usta’nın hesabı tutmadı

Denizci, kulüp başkanı Muharrem Usta’nın göreve gelirken hedefe oynayacak bir takım sözü verdiğini hatırlatarak, “Amacı o heyecanı yansıtmaktı. Bu yönde adım atmaya çalıştı. Aslında bana göre çok inançlı değildi ‘şampiyon oluruz’ derken. Ama en azından hedefe oynayan, heyecan veren bir takım kurma peşine gitti ve büyük harcamalar yaptı. İnsanları heyecanlandırmanın peşine gidince borç da arttı” dedi.

Politika yanlış

Denizci, yönetim ve teknik heyetin transfer politikasını da eleştirerek, “Trabzonspor önce Türk oyunculardan iskeletini oluşturmalıydı. Ama bunu yapmadan olaya çok erken girip çok büyük paralar harcadı. Böyle olacağı da belliydi. Ne kadar iyi futbolcu alırsan al, iskeletin olmadan takım olamazsın. Yani bu takım başarılı olsa, şu an puan durumunda iyi olsa dahi ben gelecekten ümitsiz olurdum. Çünkü Trabzonspor’un politikası yanlış, ileri dönük politika yapılmadı. Gününü kurtarma politikasına geçti. Bu da Trabzonspor’a faydadan çok ileriye dönük zarar getirecektir” diye konuştu.


********

TEK SORUMLU YANAL

Ersun Yanal’la 50. yılda yola çıkmanın baştan hata olduğunu dile getiren Bekir Barçın, “Trabzonspor 9 puanla lider Galatasaray’ın 10 puan gerisinde kaldıysa bunun tek sorumlusu Ersun Yanal’dır. Yönetimin zaten onunla yola çıkmakla hata yaptığını defalarca vurguladım. Bir hoca 1.5 yıldır takımın başında bulunmasına rağmen hala gelişen bir takım hikayesini anlatıyorsa geçmiş olsun! Çünkü bahanelerle bir takım yönetilmez ve başarıya ulaşılamaz. Ersun Yanal ne yazık ki bu şehrin aklıyla dalga geçiyor. Yönetim de bunu seyrederek takımın çöküntüsüne çanak tutuyor. Bir daha altını çiziyorum ki Ersun Yanal ile Trabzonspor’un başarıya ulaşması hayalden öteye geçmez” dedi.

Kurtuluş altyapıda

Altyapıya daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen Bekir Barçın, “Trabzonspor’un başarılı olması için bir kere Trabzonlu oyuncuların takımda fazla olması gerekiyor. Bunu biz yıllardır diyoruz ama maalesef gelen idareciler hep transfer peşinde koşuyor. Sanıyorlar ki ‘çok transfer yaparsak, fazla para harcarsak başarılı oluruz’. Eğer böyle olsaydı her yıl Fenerbahçe şampiyonluklara ambargo koyardı. Şimdilerde ise Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir gerçeği ortada. Demek ki altyapıya önem verirsen iki oyuncu gibi yeni yıldız adaylarını Türk futbolunun hizmetine sunarsın. Burada yönetim önce cesaretli olacak” dedi.

Aklınızı başınıza alın

Trabzonspor’un ekonomik anlamda uçurumun kenarına geldiğini söyleyen Barçın, “1 milyarın üzerinde bir borç Trabzonspor’un başa çıkabileceği bir rakam değildir. Ancak kulübü yönetenlerin bunu görmezden gelerek şuursuzca transfer harcamalarında bulunmaları kulübü uçuruma sürüklüyor. Yarın onlar burada olmayacak ama bizler olacağız. Bir an önce herkes aklını başına alıp Trabzonspor’u uçurumun kenarından döndürmeli. Aksi halde kulüpte kapanmaz yaralar açılır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap