SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sayın bakan ne olacak bu okulların hali?

Sayın bakan ne olacak bu okulların hali?

10 Aralık 2018 Pazartesi - 09:30








Millet olarak uyanışımız eğitimle başlamıştır. Çağdaş medeniyeler seviyesine de sağlam temellere oturtulmuş eğitim sistemi ile ulaşılır. Okullarımızın hali bu çağda içler acısı. Devlet okullarında çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerimizin birçoğu özel okullara gitti, kalan öğretmenlerimiz ise yoğun bir çaba içerisinde çocuklarımızın geleceğe hazırlamak için uğraş veriyor.

Eğitimde ki eksiklikler ve aksaklıklar bir türlü sona ermiyor. Her yıl değişen müfredatı geçtik, okullarımızın kaloriferlerini yakacak personel yok, hizmetli yok. Allah aşkına bir sınavda hizmetli ve kaloriferci almak için açında okullarımızın bu sıkıntısına son verin artık.

Okullarımızdaki öğretmenlerimiz mi kalorifer yaksın, hizmetli görevimi yapsın, yoksa çocuklarımıza eğitim mi versin. Hangisini yapacak. Personel desteği vermezsiniz, araç gereç, kağıt desteği vermezsiniz, durmadan müfredat değiştirirsiniz.

Yeni hükümet sisteminde Milli Eğitim Bakanı olarak görev aldınız, size eğitim camiası umut bağladı, birçok kişi destek verdi. Aradan geçen zamanda elle tutulur, gözle görülür bir adım olmadığı gibi çözüm içinde yapılan bir şey yok.

Öğretmen açığı almış başını gidiyor. Okul aile birlikleri ihtiyaçları karşılamak için velilere el açıyor, siz Ankara’dan seyrediyorsunuz. Evlatlarımıza üç öğün yemek ücreti olarak verdiğiniz fiyata hiç baktınız mı sayın bakan.


Hani millet diyor ya, asgari ücretle bir ay geçinin de göreyim sizi, bende diyorum ki sayın bakan öğrencilerimize verdiğiniz üç öğün yemek ücreti ile gelin siz de karnınızı doyurun da göreyim sizi. Sabah kahvaltısı, öğle, akşam yemeği ücreti olarak kaç lira veriliyor haberiniz var mı?

Sayın bakan alınma gücenme, mevcut okullarımızı bir elden geçirin, öğretmen eksiğini, hizmetli eksiğini tamamlayın verdiğiniz yemek ücretini gözden geçirin. İnanın verdiğiniz yemek ücreti ile sabah kahvaltısı bile yapılmaz. Kaldı ki öğle ve akşam yemeği verilsin. Öğrencilerin verilen bu komik ücret ile kaliteli yemek ihtiyacı nasıl giderilecek sorarım size.

Sayın bakan kaynak yok demeyin sakın, yok diyorsanız, size bir önerim var elektrik faturalarından topladığınız TRT payanı gelin okullara verin bakın sıkıntılar çözülmüyor mu? Yetmedi mi içkiden aldığınız paydan verin isterseniz. Bunları yapmak sizlerin iki dudağı arasında. 

Okullarımız hizmetli, kaloriferci, araç gereç, kırtasiye desteği bekliyor, gelin ekonomik çöküşün altında kalan velileri daha fazla ezmeyin, size umut bağlayanları da hayal kırıklığına uğratmayın. Sakın topu çevirip illerdeki milli eğitim müdürlerine yada taca da atmayın. Eğitim başında siz varsınız, bu sıkıntıları çözecek makamda siz oturuyorsunuz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap