SON DAKİKA



Haber > Trabzon > YILLARCA ZEHİRLEDİ MAHKEMEYE KOŞTU!

YILLARCA ZEHİRLEDİ MAHKEMEYE KOŞTU!

12 Nisan 2018 Perşembe - 09:45




Aşkale Çimento’nun Değirmendere’deki tesisin akıbeti 1/5000 binlik imar planıyla netleşince, Aşkale Çimento’nun Büyükşehri mahkemeye verdiği ortaya çı





■ MERYEM AKGÜN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Nisan ayının birinci oturumunu gerçekleştirdi. İlk oturumda gündem dışı maddelerle oldukça hareketli geçen meclise Aşkale Çimento’nun akıbeti damga vurdu. CHP’li Burhan Cahit Erdem, 1/5000 binlik imar planına Aşkale Çimento’nun Değirmedere’deki yerinin nasıl işlendiğini sordu. Bunun üzerine çok detaylı bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Çimento fabrikasının sahildeki tesisi için 2018’deki 1/5000’lik imar planıyla 2 bin 196 metrekare yapılaşma alanı azalmıştır. 7 bin 349 metrekare park alanı artmıştır. Özetle çimento fabrikasının arsasında alan kaybı 4 bin 392 metrekaredir. Eğer daha fazla yeşil alan istenirse kamulaştırma bedeli ödenmek zorunda. Çimento fabrikasının Akoluk’taki arazisinden 101 bin 067 metrekarede kamu hakkı olarak alınmıştır. Herkesten zerrece farkı olmaksızın işlem yapılmıştır. O adam da itiraz etmiş, bizi mahkemeye vermiş. Versin. Sahildeki tesisi için eğer ‘maddi durumum uygun değil şimdi kaldıramam’ derse yapabilecek hiçbir şeyimiz yok. Kaldırması için teşvik edici davranıyoruz. Bu duruma gelmesi içinde bu garip ve arkadaşları uğraştı. Bu adama düşmanca hareket etmedik ama zerrece de kayırmadık” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap