SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mimarlar Odasından sera gölü açıklaması

Mimarlar Odasından sera gölü açıklaması

28 Temmuz 2017 Cuma - 16:36




Sera Gölünde, yapılan ‘Perde Duvar’ çalışması Trabzon’da gündemde ki yerini korurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun müdahalesi ile duvar inşaatı d





Duvarın yıkılıp bölgenin eski haline getirilip getirilmeyeceği merak konusu olurken, konuyla ilgili Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, 61saat.com’un sorularını yanıtladı. “Burada ki temel mesele bu gibi konularda sayın bakanın, sayın Cumhurbaşkanını, Başbakanın uyarıları beklenmeden gerekli mercilerin işin başındayken bu konuda önlem alması gerekir” diyen Ustaömeroğlu, “Bu konuda Mimarların, Çevrecilerin fikri sorulmuyor, alınmıyor... Bir bakanımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız konuya dahil olduğu zaman herkes ondan vazife çıkarıp işi düzeltme yoluna gidiyor. Hal bu ki işin başında meslek adamları dinlenirse, görüş alınsa, sorulsa, konsensüs sağlansa bu gibi şeyler olmaz. Sayın Bakanımızın yaptığı uyarı yerinde, doğru bir uyarıdır. Ama bunun olması için Sayın Bakanın uyarısına gerek yoktu” dedi.

MİMARLAR ODASINA DANIŞILMIYOR

Türkiye’de genel olarak bu tarz projelerin Mimar Odasına danışılmadığını kaydeden Ustaömeroğlu, “Genel olarak Türkiye’de, Mimarlar Odasına bu tarz projeler pek danışılmaz. Böyle bir gelenek yoktur. Uzungöl’de de alınmadı zamanında, Sera Gölü’nde de bizim her hangi bir görüşümüz sorulmadı. Ama bu saatten sonra bir şey sorulursa yapılırsa biz Mimarlar Odası olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bizim proje yapmak görevimiz yok ama bize fikir sorulursa, nasıl proje olması gerektiği konusunda oturup konuşuruz, fikirlerimizi paylaşırız tabiki..” diye konuştu.

UZUNGÖL’E YANSIMASI OLUR MU?

Sera Gölünde ki Bakan Soylu’nun uyarısının, Uzungöl’e bir yansıması olup olmayacağı yönünde ki soruya ise Ustaömeroğlu, “İnşallah yansır. Çünkü Uzungöl Uzun havuz oldu. Dünyada bunun böyle bir örneği yok. Doğal göletleri, havuz mantığından çıkarmamız lazım.   Biz yabancılar buraya doğal halini görmeye geliyor. Biz orada resmen yüzme havuzu yapıyoruz. Sera Gölü de böyle oluyordu, sağ olsun sayın bakan el koydu" dedi.


VATAN HAİNİ OLURDUK

Bakan Soylu'nun yaptığı uyarıyı Mimarlar Odasının yapması durumunda projenin yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise Ustaömeroğlu, "Bu uyarıyı mimarlar yapsaydı bize çok hakaret gelirdi. Sayın bakanın yaptığı uyarıyı mimarlar yapsaydı, projeyi bırakın yapmayı biz hakaret yerdik, bir de vatan haini olurduk.  Türkiye’de var. Bilimsel düşündüğümüz için, bilimsellik bazen siyasetin gerisinde kalıyor. Bilimsel düşünce, siyasetin gerisinde kaldığı zaman da tu kaka ilan ediliyor. Bunda da ne yazık ki en başı Mimarlar Odası, Mimarlar çekiyor. Bu bizim kaderimiz artık...” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap