SON DAKİKA



Haber > Gündem > Her yolun mibah sayılacağı bir seçim!

Her yolun mibah sayılacağı bir seçim!

22 Eylül 2015 Salı - 09:27








Şu Makyavel denilen adam, ben diyeyim bizim “milleti”, siz söyleyin “ümmeti” çok ama çok iyi tanıyormuş! Onun için çıkıp; “Amaca ulaşmak için her yol mübahtır” demiş. Yani, Türkiye’de yaşayanların, yakın tarihte ne için, neler yapabileceklerini görmüş ve yıllar öncesinden genelde dünya, özelde Türkiye için o meşhur ifadesini kullanmış: “Amaca ulaşmak için her yol mübahtır.” * Geçmişten günümüze ivmesi, tercih edilişi gittikçe yükselen bir tarif... Maalesef. * Ama, 7 Haziran’da sandıktan çıkanı uygun görmeyenlerin demokrasi anlayışı ile 1 Kasım’da yenilecek seçimde olup bitecekler, sanırım Makyavel’in bile tahmin edemeyeceği ölçüde bir ‘her yol mübahtır’ı ortaya koyacaktır. Çünkü, “Her ne pahasına olursa olsun bu seçim kazanılacak” diyerek, “Olmaz ise bundan sonrası daha beter tufan” algısı yaratanlar; her yolu, yordamı deneyeceklerdir. İnşallah bu deneme işlemi istedikleri olmaz da 6 ay sonra yeniden seçime gidecek kadar yanlışın peşine düşmeye varmaz.

İSRAİL’İ KINAMAK!

Ben diyeyim “Yahudi”, siz söyleyin “İsrail”; Kudüs’te Harem-i Şerif’e topla tüfekle girip, Allah’a karşı gelip, insanlık suçu işleyince, Türkiye’den her zaman olduğu gibi yine ‘kınama’ geldi. * ‘Kınama’, yani gücün yetmeyeceği için ‘uzaktan gazel okuma!’ Yani, ‘el alem işte görsün’ hesabıyla... * Bu hesap neyi hatırlatıyor bilir misiniz? “Kötülüğe karşı önce elinizle, olmadı dilinizle, o da olmasa kalbinizle buğz ediniz. Kalple buğz da imanın en zayıfıdır” hadisini... * Bu durumda görünen; Türkiye’nin de içinde bulunduğu İslâm Alemi’nin zayıflamaya bir adım yolu kaldığıdır! * Tabi, bir de bu iğrenç saldırıya, Türkiye’de cami önlerinde sadece dua ve beddua ile karşı çıkanların hali var. * Bir sofu değirmene buğday götürdü. Değirmenci: Şimdi zamanım yok. Sofu: Şimdi buğdayımı öğütmezsen, sana, değirmenine ve eşeğine bela gelmesi için dua ederim! Değirmenci: Senin her duan kabul oluyor mu? Sofu: Evet. Değirmenci: Öyle mi? Dua et de buğdayın öğütülsün bakalım!

ORDU’DA ONUR ŞAHİN..

Onur Şahin’i Ziraat Odaları’ndan ve Ulusal Fındık Konseyi’nden tanırım. Ağzından çıkanı, aklının süzgecine uğratarak kelâm eden has adamdır. Onur, 7 Haziran’da Ordu’dan tek milletvekili çıkaramayan MHP’nin bu kez ilk sırada adayı. Farkını gösterecektir, daha doğrusu 1 Kasım’da görülecektir.

HA ZOKORA, HA M’BİA...

Böyle bir başlık atmıştım Yeniçağ’daki spor yazısına. Sonra da Zokora ile M’bia’yı hemen hemen aynı tuttuğum için yerden yere vuran eleştiriler aldım. Durum ortada. Yakında “Zokora’yı arıyoruz” diye yazdırır ise şaşmayın!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap