SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Memur ve emekliler dikkat! Maaşlar ne kadar olacak?

Memur ve emekliler dikkat! Maaşlar ne kadar olacak?

06 Haziran 2022 Pazartesi - 16:00




Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla milyonlarca memur ve emeklinin beklediği kritik orana bir adım kaldı. Peki Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak? Asgari ücrete ek zam gelir mi? İşte olası tahminler...





Emekli ve memurun maaş artışında ocak ve temmuz ayında geriye dönük açıklanan 6 aylık enflasyon verileri belirleyici oluyor. Memur ve memur emeklisi için maaş zammını belirleyen diğer faktör ise iki yılda bir yenilenen toplu sözleşme görüşmeleri. Haziran ayında enflasyonun da belli olmasıyla memur ve emeklinin maaş zammı netleşmiş olacak.  Peki Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak? İşte olası tahminler...

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınına açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: 

BUGÜNKÜ TOPLANTIDA EK ZAM GÜNDEME GELİR Mİ?

"Memurlarımıza aslında senede 2 defa zam söz konusu. Burada hem ocakta yüzde 5’lik zam vardı. Bu toplu iş sözleşmesine göre belirleniyordu. Temmuzda yüzde 7’lik zam söz konusuydu. Ancak artan enflasyon ortamıyla beraber bu yüzde 5’lik zam 2.5 puan artırıldı. Seyyanen zam ile beraber geldi.

Memur ve memur emeklilerimize bu belirlenen oran ve enflasyon farkı verilecek. Bugün itibarıyla yüzde 35’lik zam memur ve memur emeklilerimize, sigorta ve Bağ-Kur emeklilerimize yapılacak zamdır. Ancak bu zamla beraber 6 bin 429 lira olan en düşük memur maaşı 9 bin lira seviyesine gelecek. Biz de diyoruz ki bu yeterli midir? Bu tüm toplum nezdinde yeterli bir tutar olarak gözükmüyor. Acaba devletimiz yeni bir seyyanen zam yapar mı? Şimdi yüzde 35’lik enflasyon farkı var haziranda en kötü yüzde 2’lik enflasyon farkı ortaya çıkarsa bu yüzde 37’ye gelir, devlet seyyanen bir zam daha yaparsa 3 puanlık, bu seviye yüzde 40’a gelir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap