SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kenya'nın Katolik Kilisesi nakit bağışı yasakladı

Kenya'nın Katolik Kilisesi nakit bağışı yasakladı

08 Ekim 2019 Salı - 15:05




Kenyadaki Katolik Kilisesi, ülke çapında bir yolsuzlukla mücadele kampanyası açıkladı.





Kenya Katolik Piskoposlar başkanı Başpiskopos Phillip Anyolo yaptığı açıklamada, yolsuzlukla mücadele etmek için bugünden itibaren kiliseye para yardımı yapacak olan politikacıların yardımı sadece banka aracılığı ile yapacaklarını bildirdi.

Kilise tarafından başlatılan yolsuzlukla mücadele kararı Cumartesi günü Nakuru İlçesindeki Subukia Tapınağı'nda yapılan ulusal bir dua günü sırasında açıklandı. Uygulamanın 6 ay süreceği de belirtildi.

Halkın bildirdiği tüm vakaları takip etmek için ülkedeki bütün Katolik kiliselerinde yolsuzluk masaları açılacak.

Kilise ayrıca ülkedeki tüm sadıkları için vaftiz yeminlerinin yenilenmesini de başlatacak. İmanlı olanların iş yerlerinde yolsuzlukla mücadele etme niyetlerini beyan etmeleri gerekecektir.

Cumartesi günü Subukia'da konuşan Katolik Piskoposlar, yolsuzluğun kiliseye sızdığını söyledi.


Bazı politikacıların kiliselere ve kurumlara aldıkları para bağışında bulunduğunu iddia ettiler.

Kenya Katolik Piskoposlar Konferansı (KCCB), kilisenin siyasi bir platform olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

KCCB genel başkanı Piskopos Philip Anyolo, "Politikacıların kilisenin içindeki cemaati ele almasına izin verilmeyecek. Aynı şey kilisenin dışında da kısıtlanacak." Dedi.

Piskoposun verdiği demeçte, "Ayin kutlamaları sırasında siyasi ifadelere izin verilmeyecek. Kilise politikacılardan doğrudan bağış kabul etmeyi durdurdu. Katolik Kilisesi projeleri için fon yaratmaya katkılar mobil para transferi veya çeklerle yapılacak" dedi. .

Piskoposlar bunun çok miktarda paranın kullanılmasını durduracağını ve bağışçıların takibinin kolaylaşacağını söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap