SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya asker sayısını artırıyor!

Almanya asker sayısını artırıyor!

10 Mayıs 2016 Salı - 17:14




Almanya Savunma Bakanı Leyen: "Sürekli küçülme sürecinden uzaklaşmamız lazım"





Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ülkesinin  asker sayısını artıracağını açıkladı.

Leyen, bugün Berlin’de düzenlediği basın toplantısında Alman ordusunun  gelecek 7 yılda ilave 14 bin 300 asker ve 4 bin 400 sivil personele ihtiyaç  duyduğunu belirtti.

Öncelikle 7 bin askerin orduya alınacağını, 5 bin askerin de iç  yapılanmaya gidilerek ordunun içinden karşılanacağını belirten Leyen, yine de  2023 yılına kadar açığı kapatamayacaklarını kaydetti.

Alman ordusunun her alanda yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Leyen,  "Sürekli küçülme sürecinden uzaklaşmamız lazım." dedi.

Silahlı kuvvetlerinde şimdiye kadar yaptığı reformlarla  ordunun daha  uyumlu hale getirilerek artan talepleri karşılamayı hedeflediklerini belirten  Leyen, "Alman ordusu için büyüme zamanı geldi." ifadesini kullandı.


Almanya Askerler Sendikası Başkanı Andre Wüstner, asker sayısını  artırmak isteyen Savunma Bakanı Leyen’in reform girişimlerini överek bunun Alman  ordusunun personel politikasında 180 derecelik dönüş anlamına geldiğini ifade  etti.

Almanya, 1990 yılında 585 bin olan asker sayısını 25 yıl içinde 177  bine kadar indirdi. Alman ordusunda çalışan sivil sayısı da bu dönemde 215 binden  87 bine geriledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap