SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Soylu'yu yalnız bırakmadılar

Soylu'yu yalnız bırakmadılar

08 Şubat 2017 Çarşamba - 07:05








İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun amcası Hacı Neşat Soylu (82) yaşamını yitirdi. Hacı Neşat Soylu İstanbul'da Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Eyüp Sultan'daki aile kabristanlığında defnedildi. Trabzon'dan çok sayıda siyasetçi Soylu'nun cenazesine katılmak üzere İstanbul'a gitti. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, milletvekilleri, belediye başkanları Bakan Soylu'yu yalnız bırakmadı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın koruması Ali Soylu'nun babası olan Neşat Soylu aynı zamanda Milli Gençlik Vakfı başkanıydı. Pek çok seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Hacı Neşat Soylu'ya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun...

TÜİK, ORTAHİSAR'IN MAHALLE NÜFUSLARINI AÇIKLADI

Trabzon'un nüfusu 779379 kişiye ulaştı. 85 mahalleden oluşan Ortahisar'ın nüfusu ise 327 bin 701 kişi oldu. En kalabalık mahalle 24617 nüfusla Çukurçayır oldu. Diğer mahallelerin nüfusları şöyle: Çukurçayır24617, Pelitli -18247, 2 Nolu Beşirli-15644, 2 Nolu Erdoğdu -14103, 3 Nolu Erdoğdu13958, Üniversite -12073 oldu. Kadın nüfusun en çok olduğu mahalleler, Çukurçayır -12547, Pelitli 9244, 2 Nolu Beşirli -8042, 2 Nolu Erdoğdu 7114, 3 Nolu Erdoğdu -7112 oldu. Erkek nüfusun en çok olduğu mahalleler ise; Çukurçayır-12070, 2 Nolu Beşirli-7602, 2 Nolu Erdoğdu6989, 3 Nolu Erdoğdu-6846, Pelitli -9003, Üniversite -5847... Bütün mahallelerde neredeyse kadın nüfusun, erkek nüfustan fazla olması dikkat çekti. Bu da çok yoğun erkek nüfusun göç ettiğinin göstergesi niteliğinde.

SAHİ NEDEN DOKUNULMUYOR?

Haksız da değiller hani? KTÜ’nün FETÖ’nün yuvalandığı önemli kurumlardan birisi olduğu söyleniyordu. Neredeyse hemen hemen hergün FETÖ örgütünden dolayı her tarafa operasyon yapılmakta. Ne hikmetse KTÜ’ye FETÖ’den dolayı kimse el sürmüyor. Veya sürmek mi istemiyorlar? Dahası, birilerinin koruması altında mı KTÜ? Dün bizi arayan ismi bizde saklı bir öğretim görevlisi, FETÖ örgütüyle ilgili neden yazmıyorsunuz diye feryat figan eyledi. Yazalım dedik kendisine. Ne yazmamızı istiyorsunuz? O öğretim görevlisi bakın neler söyledi? “KTÜ de rekötörlük seçimlerinde kimlerin el ele kol kola girip çalışmalar yaptığını herkes biliyordu. O kişilerin de kimlerle bağlantılı olduğu dilden dile dolaşıyordu, bunlar devletin arşivlerinde var, bu kadar FETÖ olayı KTÜ’de ayyuka çıkmışken, neden KTÜ’ye dokunulmuyor bunu anlamış değiliz” Sahi KTÜ yü koruyan birisi, birileri mi var? Neden dokunulmak istenilmiyor? Belki de referandum sürecinin bitmesi bekleniyor. Hani söyleniyor ve sürekli dillendiriliyor ya, FETÖ’nün siyasi ayağına referandumdan sonra dokunulacak diye. KTÜ’ye dokunulması içinde belki de bu süreç bekleniyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kararlı oluşu en azından insanların yüreğine su serpmektedir.


NET BİLEN YOK

Anayasanın oylanması için referandum yapılacak. Halkımız konuya ne kadar hakim olduğunu öğrenmek için şehrin muhtelif yerlerinde bire bir konuştuğumuz insanlar oldu. Öncelikle şunun altını cizelim. Konuştuklarımızın yüzde 98’i durumdan bihaber… Kısacası ,neye göre evet veya hayır diyeceğini kimse net bilmiyor. Bizim konuşmalardan anladığmız kadarıyla referandumda evet, hayır oylamasından çok, yine partilerin yarışacak olduğunu anladık. İşin ilginç tarafı bazı vatandaşlarımız ben oyumu Ak Parti’ye ,bazıları CHP’ ye,bazıları ise MHP’ye verecğim diyor. Buradan da anlaşılacağı üzere referandum partiler arası yarış olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap