SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'e saldırı!

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'e saldırı!

24 Mayıs 2024 Cuma - 23:52




Trabzon’da Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel makamında saldırıya uğradı.





Trabzon’da Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel makamında silahlı saldırıya uğradı. Tonya belediye çalışanı H.U. ve H.K. mesaiye uymamaları sebebiyle hakkında tutulan tutanağa öfkelenip Başakn Beşel'i makamına kilitleyerek silahlı saldırıda bulunduğu öğrenildi. Makamdan çıkan gürültüyü duyan diğer personellerin araya girmesi ile darp olayının büyük bir faciaya dönüşmesinin önlendiği kaydedildi.

Başkan Beşel'e makamında saldırı

Tonyanınsözü sitesinde yer alan habere göre: Olay bugün Tonya Belediye binasında yaşandı. Tonya Belediyesi Belediye Başkanı Osman Beşel, mesai saatlerinde iş yerinde bulunmayan personele tutanak tuttu. Bunun üzerine öfkelenen, H.K. ve H.U. Başkan Beşel’e makamında saldırdı. H.K. ve H.U. Başkan Beşel’in makamına gelerek önce protokol kapısını kilitledi. Ardından şahıslar Başkan Beşel’in üzerine yürüyerek yüzüne ve vücuduna yumrukla saldırdı. Başkan Beşel’in diğer personele seslenmesi sonrası araya girenler şahısları uzaklaştırmaya çalışırken şahsılardan birisi belindeki silahı Başkan Beşel'e doğrultmaya çalıştığı öğrenildi.

Yaşanan saldırı sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, H.K. ve H.U.'yu gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık "görevi kötüye kullanma" ve "kasten yaralama" suçlarında H.K. ve H.U. için tutuklanma talebin bulundu. Mahkemenin savcılığın talebini kabul ederek H.K. ve H.U.'yu tutukladğı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Saldırının ardından Trabzon eski Milletvekili Salih Cora'da sosyal medya hesabından kınama mesaji yayınladı.

Cora mesajında;

"Tonya Belediye Başkanımız Sn Osman BEŞEL’e makamında yapılan saldırıyı ve darp girişimini şiddetle kınıyorum.Bu saldırı ile milli irade ve halkımızın özgür iradesi hedef alınmıştır.Bilinmesini isteriz ki İlçemizin huzurunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun, hangi amaçla olursa olsun her zaman karşısında duracağız. Hiçbir tehdit, baskı ve şantaj bizi yolumuzdan geri döndüremeyecektir. Tüm hemşehrilerimizi bu haksız saldırı karşısında birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet ediyorum. #osmanbeşelyalnızdeğildir Salih CORA AK Parti 27. Dn Trabzon Mv” ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'e odasında fiili saldırıda bulunulmasıyla ilgili Tonya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Belediye Başkanı Beşel'e acil şifalar diliyor, saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Beğendim
3
Sevdim
4
Beğenmedim
1
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap