SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Soylu, tabanı ayağa kaldırdı

Soylu, tabanı ayağa kaldırdı

10 Mart 2017 Cuma - 07:10








İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok yoğun gündemine rağmen referandum çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Yurdun dört bir köşesine giden Soylu bir hafta içinde iki kez Trabzon'a gelerek anayasa değişikliğini anlattı. Her ziyaretinde müjdelerle Trabzon'a gelen Soylu, en son Beşikdüzü'ne giderek sel felaketinden zarar gören esnafa ve çiftçiye kredi verileceğini söyledi.Soylu, Vakfıkebir ziyaretinde de anayasa değişikliğini anlatarak vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini giderdi.

BAŞKAN GENÇ, HER YERDE

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, referandum çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Konferans ve panellerle anayasa değişikliğini vatandaşlara anlatan Genç, şimdi de esnaf ve mahalle ziyaretleriyle vatandaşın ayağına giderek başkanlık sistemini anlatıyor. Kimseyi sıkmadan, herkesin anlayabileceği bir dille yeni sistemin kazanımlarını ve eski sistemin yol açtığı sorunları ve aksaklıklarını anlatan Genç'in 'Evet'oylarına ciddi katkısı olacağını görüyoruz. Vermiş olduğu sözleri birer birer yerine getiren Genç, halkın güvenini de kazanmış durumda. Bu yüzden olsa gerek, gittiği yerlerde sıcak yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Halk, Genç'in söylediklerine itibar ediyor.

SIRADA TRABZON'DA İŞ ALEMİNİN SEÇİMLERİ VAR

16 Nisan'daki referandumun ardından tüm Türkiye'de TOBB'ye bağlı oda ve borsalardaki seçim süreci iş alemini meşgul edecek. Normal şartlardamayıs ayında yapılması gereken ancak, muhtemelen eylül-ekimayına ertelenecek olan seçimlerde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası'nda da hareketli bir dönem geçecek. TTSO'da mevcut yönetim kurulu başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun göreve devam konusunda kararlı olduğu belirtilirken, meclis başkanı olan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisırcıklıoğlu ile hatırı sayılır ilişkileri bulunan Şadan Eren'in de devamdan yana olduğu bildiriliyor. Önce meslek grupları, ardından meclis üyeleri ve onların içinden de yönetim kurulunun belirlendiği 3 aşamalı bir seçim süreci 10 bine yakın üye içinde TTSO'da ilgiyle izlenecek.Trabzon Ticaret Borsası'nda seçim TTSO'ya göre daha düşük tandanslı olacak gibi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile Meclis Başkanı Mehmet Cirav'ın henüz net bir beyanda bulunmamalarına rağmen göreve devamdan yana bir izlenim verdikleri kaydediliyor. 300'e yakın üyesi olan borsa, bu nedenle TTSO'ya göre daha heyecansız bir seçime gebe gibi görünüyor.


İBRAHİM CAN'IN CEMİLE CEVHER SİTEMİ...

Trabzon'un yetiştirdiği önemli sanatçılardan Cemile Cevher Çiçek önceki gün KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde anıldı.Maçka'nın Ziganoy köyünden olan ve İstanbul'da yaşayan, Karadeniz türkülerinin derleyicisi, bestecisi ve okuyucusu olan sanatçı için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile KTÜ Devlet Konservatuarı'nın, Trabzon Müzik ve Halk Oyunları Derneği'nin desteğiyle düzenlediği 'Cemile Cevher Çiçek’i Anma Programı'nda sanatçı için önce bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan TRT İstanbul Radyosu sanatçısı  has Trabzonlu İbrahim Can ile konser öncesi karşılaştık. Can, "Neredesiniz? Panelde tek bir basın mensubu yoktu. Olması gerekenler de. Cemile Cevher'e haksızlık oldu" diye sitem etti. Daha sonra düzenlenen konserde ise İbrahim Can ile birlikte TRT THM sanatçısı Özlem Üngör ve dernek üyeleri Cemile Cevher'in eserlerini seslendirdiler. Bu arada İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Süleyman Şenel'in hazırladığı "İlla ki Cemile Cevher Söylesin" adlı kitap Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile etkinliklere gelenlere ücretsiz dağıtıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap