SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Muhaliflerden hayır kampanyası

Muhaliflerden hayır kampanyası

20 Şubat 2017 Pazartesi - 07:16








MHP'li muhalifler, referandumda 'hayır' kampanyasını Ankara'da başlattı. MHP'li muhalifler, eski ve yeni milletvekilleri ile eski Ülkü Ocakları başkanlarından oluşan 'Hayır Platformu' referandumda 'hayır' kampanyasına Ankara'da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde başladı. 'Türk Milliyetçileri Hayır Diyor' buluşmasına gelen partililer davul-zurna ile karşılandı. Ankara’da gerçekleşen toplantıya Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Ordu bölgelerinden de birçok isim katıldı. Toplantıya Trabzon’dan eski il başkanı Muammer Demeli ve ekibi tam kadro katılırken Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Mahmut Öksüz, MHP kurucular kurulu üyesi ve aynı zamanda Ortahisar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Sağır, MHP eski yöneticileri Hüseyin Kıran ve Temel Korkmaz ile çok sayıda eski ilçe başkanı oradaydı. Ankara’da gerçekleşen toplantıda Gümüşhane eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı, eski il başkanı Ali Ateş, Giresun eski milletvekili ve il başkanı Dr. Orhan Erzurum'un yanı sıra birçok eski partili de hazır bulundu.

MHP'Lİ MUHALİFLERE KİMLER DESTEK VERDİ?

MHP’li muhalifler, referandumda 'hayır' kampanyasını Ankara'da başlattı. Partili muhalifler, eski bakanlar ve 6 siyasi parti genel başkanı kampanyaya destek verdi. Ankara’da da yapılan toplantıya MHP iktidarında bakanlık yapan eski bakanlar Koray Aydın, Meral Akşener, Enis Öksüz, Sadi Somuncuoğlu, Ramazan Mirzaoğlu, Hüsnü Yusuf Gökalp, Abdulkadir Akçan, Agâh Oktay Güner, Ramazan Mirzaoğlu, Şuayip Üşenmez, Abdulhalik Çay, Mustafa Gül, Reşat Doğru da destek verdi. Halen MHP'de milletvekili olan ve Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok da muhaliflerden yana tavır sergiliyor. Ayrıca Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Halk ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu da destekçiler arasındaydı.

SENDİKADAN TEPKİ VAR

Hizmet İş Sendikası geçen hafta Trabzon Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabel, Orbel şirketlerinde delege seçimi gerçekleştirdi. Birçok adayın yarıştığı seçimlere son emekçiler ciddi bir katılım gerçekleştirdi. Seçimler öncesinde aday olan ve adaylık ile ilgili düşüncesi olanlar bunu sosyal medyadan duyurarak destek çağrısı yaptılar. Ortahisar Belediyesi Fen İşleri'nde memur olarak çalışan Çetin İshak’ın sosyal medyada yaptığı yorum delege seçimlerinde aday olanlar ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi tarafından tepki ile karşılandı. Çetin İshak, Kemal Usta isimli çalışana atfen yazdığı yazıda şu görüşlere yer verdi: "Kemal, seni satan varsa en üst makamın önünde onu öt! Edebileceksen adamsın! Onun için önce delegeye, sonra yönetime girmelisin. Yoksa yiyici, sömürücü, yalaka tiplerin peşinden çok gidersin." Hizmet İş Sendikası Başkanı İhsan Bülbül ise, "Çok demokratik bir seçim yaptık. İşçi ve emekçi kardeşlerimiz yüksek bir katılımla delegasyon seçimini gerçekleştirdi. Sorunsuz ve sıkıntısız bir seçim gerçekleştirdik. Fakat sorumlu bir isim, seçilen veya seçim esnasında kendi çalışma ve mesai arkadaşları ile ilgili ne söylediğini bilecek, ona göre hareket edecek. Bu nedenle, Sayın Çetin İshak’ın yaptığı bu paylaşımı kendisine iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.


KARAYOLLARI EKİBİNE SALDIRI

Trabzon'un muhtelif yerlerinde tuzlama çalışması yapan Karayolları ekibine Ortahisar ilçesi Tos Mahallesi'nde saldırı gerçekleştirildi. Tuzlama ve tarama çalışması yapan Karayolları ekibine alkollü üç kişi tarafından saldırı yapıldı. Karayolları çalışanlarının sağduyulu davranmasına rağmen aracı iki saat alıkoyan mahalle sakinlerinden 5 kafadar hem çalışmaları engellerken bir yandan da aracın camını kırarak araca zarar verdi. Gecenin buz gibi soğuğunda çalışan işçilere yapılan bu saldırıya bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Olay yerine gelen vatandaşların araya girmesiyle Karayolları aracı bölgeden uzaklaştırıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap