SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İyi ki yazmışız

İyi ki yazmışız

03 Mart 2017 Cuma - 07:09








Yazmazsaydık Vali Yücel'in de haberi olmayacaktı! İyi ki yazmışız. En azından valiliği bu konuda uyarmış olduk. İki gündür gazetemizde "Karadeniz Diyor ki" köşesinde "At postaya, gitsin öyle mi" diye çıkan yazılardan dolayı, Sayın Vali Yavuz Yücel hassasiyet göstererek bizi aradı. Yapılanın yanlış olduğunu ve çok üzüldüğünü söyledi. Bundan dolayı da konu hakkında araştırma yaptırdığını, konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu iletti bizlere. Ve sonunda kendilerini uyardığımız için ayrıca bizlere teşekkür etti. Vali Sayın Yücel'in gösterdiği hassasiyet bizi memnun etmiştir. Temennimiz Valiliğin bundan sonra bu tür konularda daha duyarlı olmasıdır.

AKSA CAN SIKIYOR

AKSA'nın kesmiş olduğu faturalar aboneleri isyan ettirdi. Trafoların maliyetini bile abonelere yansıttığı iddia edilen AKSA, tüketim bedelidışında aldığı ek ücretlerle aboneleri isyan ettiriyor. Faturayı elinize aldığınızda tüketim bedeli karşısında 90 TL yazıyor ama fatura toplamına baktığınızda faturanızın 180 TL tuttuğunu görüyorsunuz. Bu demek oluyor ki 90 TL'lik elektrik tüketiyorsunuz ama 180 TL fatura ödüyorsunuz. Hiç tüketmediğiniz elektriğin faturasını ödemek zorunda kalıyorsunuz. Fatura okuma bedelini bile tüketiciye yansıtan AKSA bunun dışında TRT payı, kayıp oranı, KDV, enerji fonu ve ek ücretgibi kalemleri de abonelerden tahsil ediyor. Vatandaşları mağdur eden bu duruma Enerji Bakanlığı'nın bir dur demesi gerekiyor. Vatandaş resmen soyuluyor.

MÜCADELE ALANI

Son yıllarda sosyal medya siyasi partilerin mücadele alanı haline geldi. Bütün siyasi partiler ve onların temsilcileri ya da taraftarları sosyal medya üzerinden sınırsız bir şekilde görüşlerini dile getiriyorlar. Referandum süreci bu siyasi mücadeleyi daha da alevlendirdi. Özellikle muhalefet parti yöneticileri ve mensupları sert ifadelerle birbirlerini suçluyorlar. Bunun yanı sıra AK Parti'de görev yapmış il ve ilçe yöneticileri facebook üzerinden birbirlerine zaman zaman sert ifadelerle yükleniyorlar. En son AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatı'ndan Murat Balcı'nın yazdığı manidar sözler ile eski il yöneticisi Kadir Sert'in 'il teşkilatını sevmiyorum, ilçe teşkilatını seviyorum' sözleri partililer tarafından eleştirildi.


MALKOÇ BULUŞTURDU

Kamu baş denetçisi Şeref Malkoç'un (ombudsman) ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'na Trabzon'dan katılım üst seviyede oldu. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda bürokrat katıldı. Kamu baş denetçisi Şeref Malkoç'un davetiyle Ankara'ya hareket eden Trabzon heyeti hem Malkoç hem de diğer bürokratlarla bir araya gelerek görüşme fırsatı buldu.

ÇİÇEK ANILACAK

Karadeniz türkülerinin eşsiz ve tanıtıcı sesi Cemile Cevher Çiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Trabzon'da da farklı bir etkinlikle anılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile KTÜ Devlet Konservatuarı'nın ortaklaşa düzenledikleri Cemile Cevher Çiçek Anma Programı KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Çiçek'in yaşamı ve sanatını konu alan panel saat 16.00'da, konser ise saat 19.30'da gerçekleştirilecek. Konserde Türk Halk Müziği sanatçıları İbrahim Can ile Özlem Üngör, Cemile Cevher Çiçek'in seslendirdiği türkülerden bir demek sunacaklar.1926 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğan ve 25 Şubat 2010 tarihinde vefat eden Çiçek, Karadeniz türkülerini sevdiren sanatçıların başında yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap