SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İstekleri makul

İstekleri makul

21 Şubat 2017 Salı - 07:19








Şehrin batısındaki ilçelere sefer yapan dolmuş şoförleri, ihtiyaç ve barınmak için Moloz mevkiindeki duraklarda sıkıntı çektiklerini belirttiler. Yetkililerden defalarca yardım istediklerini söyleyen şoför esnafı, “Burada yılda yaklaşık 4 milyon lira para dönüyor ve kiralar veriliyor. Bu paraların nereye gittiğini hiç kimse bilmiyor. BİMER ve Büyükşehir Belediyesine sıkıntılarımızı ilettik ama ilgilenen olmadı. Artık sesimizi birilerinin duymasını istiyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler. Şoförler haklı oldukları davada sıkıntılarının giderilmesini istiyorlar. Başka bir talepleri yok. İnanıyoruz ki yaptıkları bu çağrılara yetkililer cevap verecektir.

ARAP TURİST AKACAKMIŞ!

İnşallah söyledikleri gibi olur her şey. Bu kadar otel yapılmış Trabzon’a. Her biri müşteri bekliyor çarklarının dönmesi için.

Eğer TTSO Cidde’ye yaptığı ziyarette Arap turistlerin seyahat yönünü Trabzon’a çevirebilmişlerse, bu Trabzon ve dolayısıyla bölge için önemli bir hadisedir. Ancak Cidde’de çekilen fotoğrafa bakıyoruz, yine karşılıklı plaket verme ve selfie yapılan fotoğrafı görüyoruz.

Korkumuz o ki... Yine iş sadece selfie çekip karşılıklı plaket verme olayı ile kalacak gibi. Bunu düşünmemizin nedeni ise, bu zamana kadar gidilen ve yapılan her görüşmeden sonra hayatın aynen devam etmesidir. Her şey maalesef TTSO ile ilgili yapılan seyahatlerde plaket ve resimlerde kalıyor. TTSO bu kez öyle olmayacağını söylüyor. Üstelik bağıra bağıra söylüyorlar, ‘Trabzon’a bu sezon Arap turist akacak’ diye. Hadi hayırlısı diyelim. Otellerimiz müşteri bekliyor.


İLİK’E GEÇMİŞ OLSUN

Birkaç gündür Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’in sesi çıkmıyordu. Merak ettik. Ve aradık. “Hayırdır başkan, iş yoğunluğundan olsa gerek sesini duymaz olduk” dedik. Başkan İlik’ten aldığımız cevap: “İşle alakası yok sesimin çıkmamasının. Evime giderken, ellerim de doluydu, buzda kayarak sırt üstü düştüm; ama öyle böyle bir düşme değil. Düşmem sonucu ciddi sıkıntılar yaşadım. Birkaç gündür bu nedenle hastaneye gidip MR, röntgen çektirdim. Allah’a şükür şimdi biraz daha iyiyim.” Davut başkana çok geçmiş olsun diyoruz. Allah kendisini kazalardan belalardan korusun. Çünkü, Trabzon’un ve sivil toplum kuruluşlarının Davut İlik’e ihtiyacı var.

DEMİRCİOĞLU’NUN TANITIM KATKISI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ve Avrasya Sosyal Bilimler Eğitimcileri Derneği Başkanı olan Prof. Dr. İsmail Demircioğlu, Türkiye’yi uluslararası düzeyde tanıtmaya devam ediyor. Prof. Dr. Demircioğlu, İsviçre merkezli uluslararası blog journal olan Public History Weekly isimli derginin usta yazarları arasında yer alan tek Türk akademisyen. Demircioğlu, Public History Weekly isimli dergideki son yazısında Osmanlı Arşiv belgelerinin barış eğitiminde nasıl kullanılabileceğini kaleme aldı. Yazısında, 1463 yılında Fatih Sultan Mehmed’in Bosnalı papazlara verdiği haklar üzerinde tarih derslerinde barış eğitiminin nasıl destekleneceğini anlatan Demircioğlu, yazısıyla Avrupa’da Osmanlı ve Türklere yönelik olumsuz algıyı da kırmaya çalıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap