SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Bir yetkili açıklama yapmalı

Bir yetkili açıklama yapmalı

15 Şubat 2017 Çarşamba - 07:12








Böyle devam etmesi halinde sonunda Trabzon’un elinde bir şey kalmayacak. Dün bir okuyucumuz aradı. Bakın bizlere neler anlattı? “Şehrimizin üzerinde bir oyun oynandığı muhakkak. Elimizde ne var ne yok hepsini çevre iller alıyor.

Lojistik destek projesi hepimize ömür, çoktan gitti. Bunun yanında birkaç proje daha Trabzon’dan diğer illerimize yol aldı. Şimdi de Kıbrıs’a Trabzon’dan direk yapılan uçak seferleri Giresun, Ordu Havaalanı’na kaydırıldı. Allah aşkına ne oluyor? Yarın belki de başka projeler daha kaydırılacak. Her şehrin siyasetçisi kendi şehrine yatırım almak, yatırım yapmak için seferber oluyor. Soruyorum bizimkiler ne yapıyor?” Hani okuyucumuz haksız da değil. Yetkililer mutlaka bu konuda açıklama yapmalıdır.

En azından insanların kafalarındaki soru işaretleri kalkmış olur. MUHTARIN İSYANI Ortahisar İncesu Mahallesi Muhtarı Davut Keleş oldukça sıkıntılı. Son dönemlerde ilçelerden sokak hayvanlarını toplayan ilçe belediyeleri gece geç saatlerde sokak hayvanlarını buraya bırakmaları sıkıntıları da beraberinde getirdi. Birçok mahalle sakininin kümes hayvanları, bir kısım mahalle sakininin kuzularını parçalayan sokak köpekleri vatandaşları da zor durumda bırakıyor. Muhtar Keleş, “Gece nöbet tuttuk. İlçe belediyelerinden toplanan sokak hayvanları gelip buralara bırakılıyor.

Bu hayvanlar mahallemizde sürü halinde gezerek sıkıntı yaratıyorlar. Ortahisar Veteriner Müdürlüğü’nün bize çok ciddi yardımı oluyor. Her telefonda gelip alıyorlar fakat ardı arkası kesilmiyor. Ortahisar Veteriner Müdürlüğü’ne teşekkürü borç biliyorum. Fakat diğer ilçe belediyelerinin bu sorumsuz tavrı çok doğru olmamaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok güzel bir barınak yapıyor. İnşallah bu barınak bittiğinde bu sıkıntıları yaşamayacağız” dedi.

ESKİ İL BAŞKANLARINA DAVET


25 Şubat Ankara Arena’da referandum startını verecek olan AK Parti, eski il başkanları ve eski milletvekillerini kampanyanın başlayacağı Arena Kapalı Spor Salonu’na davet etti. Trabzon’da AK Parti Kurucu İl Başkanı Av. İbrahim Keskin ve daha sonra il başkanlıkları görevinde bulunan Ali Rıza Akdeniz, Erdoğan Beder, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve partide il başkanlığı yapıp milletvekili olan Dr. Adnan Günnar, Muhammet Balta ile birlikte 3 eski il başkanı da Arena’daki bu toplantıya davet edilecek. Ayrıca, eski milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu, Asım Aykan, Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, Kemalettin Göktaş, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da bu toplantıya davet edilecek olan isimler arasında yer alıyor.

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca eski il Başkanları ve milletvekilleri ile de yemekte buluşup, referandum sürecinde katkı vermelerini isteyecek.

VATANDAŞIN HASTANE TEPKİSİ

Trabzon, son dönemlerde Karadeniz Bölgesi’nin sağlık merkezi idi. Özellikle KTÜ Farabi Hastanesi, Erzurum’dan Samsun’a, Trabzon’dan Sarp’a kadar alana hizmet veriyordu. Son dönemlerde KTÜ’de isim yapmış doktorların bir şekilde hastaneden uzaklaşması veya uzaklaştırılması Farabi Hastanesi’nin bu bölgedeki popülaritesini kaybettirdi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin kurulması ile sanki KTÜ Farabi Hastanesi’nin konumunu bu hastane üstlendi. Bunun yanında dün arayan bir okurumuz, hastanelerin hepsinde tamirat olduğunu, bir yanda matkap gürültüsü bir yanda tedavi görmeye çalışan hastaların olduğunu ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi. KTÜ’de devam eden tamirat ve çalışmalar hastaları oldukça yoruyor. Hastalar özellikle enfeksiyon kapma noktasında da ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor. Trabzon’da sadece KTÜ’de değil, çiçeği burnundaki hastanemiz Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bile tamirat ve onarım çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan Fatih Devlet Hastanesi’nde de aynı tamirat ve bakım işleri devam ediyor. Trabzon’da 3 hastanede de devam eden bu tamiratlar hastaları oldukça endişelendiriyor. Anlaşılan o ki Şehir Hastanesi bir an önce yapılmalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap