SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna’da helikopter düştü: İçişleri Bakanı dahil 18 kişi öldü

Ukrayna’da helikopter düştü: İçişleri Bakanı dahil 18 kişi öldü

18 Ocak 2023 Çarşamba - 13:54




Ukrayna'nın Brovary kentinde bir bakımevi ve anaokulunun yakınına helikopter düştüğü duyuruldu. Olayda İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 18 kişinin öldüğü açıklandı. Ölenlerden üçünün çocuk olduğu bildirildi.





Ukrayna Emniyet Müdürü İgor Klimenko, yazılı açıklamasında, Kiev bölgesine bağlı Brovary şehrinde Acil Durumlar Hizmetleri'ne bağlı bir helikopterin düştüğünü duyurdu.

Kazada Monastırskiy ve yardımcısı Yevgeniy Yenin'in hayatını kaybettiğini kaydeden Klimenko, kaza nedeniyle 3'ü çocuk toplam 18 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

Yaralanan 22 kişinin de hastanede tedavi altına alındığını belirten Klimenko, ilgili tüm birimlerin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

İÇİŞLERİ BAKANI DA ÖLDÜ

Ukrayna polisinden yapılan açıklamada helikopterin düşmesi nedeniyle 18 kişinin öldüğü ifade edildi.


(Denys Monastyrsky, Birinci Yardımcısı Yevhen Yenin ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Yurii Lubkovych)

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, helikopterin bir anaokulu yakınlarına düştüğü ve kazanın yaşandığı bölgede yangın çıktığı belirtildi.

Ukrayna: Helikopter kazasının nedeninin sabotaj mı arıza mı olduğu araştırılıyor
Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz." ifadesini kullandı.




Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy, Birinci Yardımcısı Evgeniy Enin ve sekreteri Yura Lubkoviç'in yanı sıra helikopterde bulunanların tümünün yaşamını yitirdiklerini hatırlatan Geraşenko, şunları kaydetti:

"Bu korkunç felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Helikopterde bulunan herkes Ukrayna vatanseverleriydi, her biri Ukrayna'yı savunuyordu ve güçlendiriyordu. Sizleri her zaman hatırlayacağız. Aileleriniz her zaman dostların ve devletin koruması altında olacaktır."

Monastırskiy kimdir?

Monastırskiy, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kurduğu Halkın Hizmetkarı Partisinden 2019'da milletvekili seçilerek siyasete atılmıştı.

Hukuk Fakültesi mezunu ve avukat kimliği ile tanınan Monastırskiy, 2021’de görevinden ayrılan Arsen Avakov’un yerine getirilmişti.

İki çocuk babası Monastırskiy, 42 yaşındaydı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap