SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran yalanladı: ''Kaza yerini Akıncı değil biz bulduk''

İran yalanladı: ''Kaza yerini Akıncı değil biz bulduk''

22 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:18




İranlı yetkililer, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin öldüğü kazanın yerini Türkiye’ye ait Akıncı İnsansız Hava Aracı’nın (İHA), tespit ettiği iddiasını yalanladı.





İranlı yetkililer Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin Pazar günü düşmesinin ardından enkazın İran'a ait İHA'lar tarafından bulunduğunu açıkladılar.

İran medyasındaki haberlerde, Reisi'yi taşıyan helikoptere 12 saatten uzun süre ulaşılamadığı aktarılmıştı.
Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Rusya ve Türkiye helikopterin bulunması için yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek önerisi yapmıştı.

Türkiye'den kalkan Akıncı İHA da kurtarma görevine katılmıştı. Anadolu Ajansı'na göre hava aracı helikopter enkazı ile görsel teması gece sağlamış ve görev sırasında edindiği bilgileri İran ile anlık olarak paylaşmıştı.

BBC Monitoring'e (BBC İzleme Servisi) göre İranlı yetkililer konuyla ilgili açıklamalarında enkazın bulunmasında İranlı İHA'ların kullanıldığını belirttiler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap