SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kassam Tugayları açıkladı: İsrail'e darbe üstüne darbe!

Kassam Tugayları açıkladı: İsrail'e darbe üstüne darbe!

22 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:46




Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde İsrail ordusuna ait 5 tankı hedef aldıklarını açıkladı.





Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, Filistinli direnişçilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'da "Yasin-105" roketleriyle İsrail ordusuna ait 3 "Merkava" tipi tankı hedef aldıkları belirtildi.

Cibaliya'da İsrail askerlerinin anti-personel mayını ile hedef alındığı aktarılan açıklamada, İsrail askerlerinden ölenler ve yaralananların olduğu kaydedildi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ordusuna ait bir tankın patlayıcılarla, İsrail ordusuna ait araç ve İsrail askerlerinin havan mermileriyle hedef alındığı aktarıldı.

Cibaliya'nın Tel ez-Zater bölgesinde bir İsrail tankının imha edildiği, Ömer Bin Hattap Camisi çevresinde 5 İsrail askerinin el bombasıyla yakın mesafeden hedef alındığı ifade edildi.

El-Beşir Camisi yakınında çok sayıda İsrail askerinin patlayıcılarla hedef alındığı ve ölenler ile yaralananların olduğu belirtilen açıklamada, bir evin içinde gizlenen İsrail askerlerinin anti-personel mühimmatıyla vurulduğu kaydedildi.

Refah kentinde, İsrail askerlerinin "karargahının" havan mermisiyle vurulduğu ve Gazze kentindeki Netzarim koridorunda bir İsrail askerinin keskin nişancı saldırısıyla hedef alındığı bildirildi.


KUDÜS SERİYYELERİ'NDEN SALDIRILAR

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada da Cibaliya'nın doğusunda İsrail ordusuna ait araçların ve İsrail askerlerinin hedef alındığı bildirildi.

Fetih Hareketi’ne bağlı Aksa Şehitleri Tugayı ile birlikte Cibaliya'da bir binanın arkasında konuşlu İsrail birliklerinin çok sayıda havan mermisiyle hedef alındığı ifade edildi. Refah kentinin doğusunda İsrail askerleri ve araçlarının havan mermileri ve ağır silahlarla vurulduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah'ta, Kasariya Okulu çevresinde İsrail ordusuna ait araçların ve İsrail askerlerinin havan mermileriyle hedef alındığı aktarıldı. İsrail ordusunun, helikopterle ölen ve yaralanan İsrail askerlerini bölgeden tahliye ettiğinin görüldüğü kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap