SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gazze'de insanlık dramı: Can kaybı 6 bin 500'ü aştı!

Gazze'de insanlık dramı: Can kaybı 6 bin 500'ü aştı!

25 Ekim 2023 Çarşamba - 15:28




İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bini aştı. İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, uluslararası toplumun çağrılarına "Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini" sözleriyle yanıt verdi. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, 7 Ekim saldırılarına karışan Hamas üyelerine idam cezası verilmesi çağrısı yaptı.





Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 19. gününde de devam ediyor.

CAN KAYBI 6 BİNİ AŞTI

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in günlerdir süren saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 6 bin 546'ya, yaralıların ise 17 bin 439'a yükseldiğini açıkladı. Saldırılarda ölenlerin arasında bin 584 kadın ve 2 bin 704 çocuk bulunuyor. 

Son 24 saatte 755 Filistinli hayatını kaybetti. 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze'deki örgütlerin üst düzey liderleriyle görüştü.

Nasrallah İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri'yle bir araya geldi. 

Açıklamada, "İsrail'in Gazze ve Filistin'e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için direniş cephesinin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi." ifadeleri kullanıldı.


İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlatması halinde Hizbullah'ın Lübnan'dan İsrail'e saldırabileceği belirtiliyor. 

HASTANELERDE ACİL DIŞINDAKİ SERVİSLER KAPATILDI

Gazze'deki hastanelerde acil servis dışındaki bölümler kapatıldı. 

BBC Muhabiri Rushdi Abualouf "Hastanedeki diğer bölümlerin çoğu, harcadıkları yakıt miktarını en aza indirmek istedikleri için kapatıldı. Sadece hayat kurtarma görevlerine odaklanıyorlar. Bu felaket bir durum." dedi.
 
İSRAİL'DEN İDAM ÇAĞRISI

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, 7 Ekim saldırılarına karışan Hamas üyelerine idam cezası verilmesi çağrısında bulundu.

"GAZZE'YE YAKIT VERİLMEYECEK"

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Gazze kentinde yaşayan Filistinli sivillere seslenerek güneye gitmelerini istedi.


Gazze'nin güneyine "gıda, ilaç, elektrik, suyun güvenli şekilde ulaşacağını" söyleyen Hagari, "Gazze'ye yakıt verilmeyecek." dedi.

Gazze'de can kaybı 6 bini aştı - Resim : 1

BİNLERCE KİŞİDE SALGIN HASTALIK TESPİT EDİLDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, çok sayıda uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit gibi hastalıkların tespit edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.
 
İSRAİL, GAZZE'DE 18 GÜNDE BİR ATOM BOMBASI GÜCÜNDE PATLAYICI KULLANDI

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama yapıldı.


Açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" kaydedildi.

Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki konutların yarısına denk gelen 183 binden fazla konutun zarar gördüğü, bunlardan 28 bininin tamamen yıkıldığı veya oturulamaz durumda olduğu aktarıldı.

BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Batı Şeria'da da gerilim günden güne tırmanıyor. İsrail ordusunun Cenin'de düzenlediği hava saldırısında dört Filistinli öldü.
 
Cenin'deki İbni Sina Hastanesi'ndeki sağlık kaynakları, roketli saldırı sonucu kendilerine 8 yaralının geldiğini, bazılarının başından yaralı olup durumlarının kritik olduğunu belirtti. Bölgedeki başka hastanelerde de yaralılar olduğu aktarıldı.

Yaralanan Filistinlileri hastaneye götürmek için gelen ambulanslara İsrail askerleri tarafından engel olundu.


Gazze'de can kaybı 6 bini aştı - Resim : 2

Bölgedeki yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, İsrail askerleri ile Filistin direniş grupları arasında çatışmalar çıktı. İsrail ordusuna ait bazı araçlara Filistinliler tarafından patlayıcılarla saldırılar düzenlendi.

Konuya ilişkin El-Kassam Tugayları, "Cenin kentinde baskın yapan İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda bazı askerleri yaraladıklarını" duyurdu.

Cenin kentine düzenlenen baskınla eşzamanlı olarak, İsrail güçlerinin kentte elektrikleri kestiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap