SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Fenerbahçe'den, Ahmet Metin Genç'e suç duyurusu

Fenerbahçe'den, Ahmet Metin Genç'e suç duyurusu

22 Mart 2024 Cuma - 13:48




Fenerbahçe Kulübü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi.





Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor'un düzenlediği basın toplantısına katılan Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'in yaptığı açıklamalar sonrası sessiz kalmadı.

Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ak Parti'li Genç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşananlarla ilgili olarak olay yaratan ifadeler kullanmıştı.

Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2011 Süper Kupa maçını oynama planı üzerinden iki kulübe yüklenen Genç, şu sözleri sarf etti:

Eğer olağanüstü genel kurul kararı alacaksan, 3 Temmuz'da şikeyle hakkını çaldığınız kupayı gündeme almanı isterim. 3 Temmuz 2011'den sonra, 'Fenerbahçe'yi 1. Lig'e düşürmeye gidiyorum' diyen de sensin. Ses kaydın bizde. Ama yapamazsınız bunu, şov yapıyorsun. Başka bir şey yapmıyorsun. Tamamen şova dönük hareketleriniz.

"AKLIMIZLA DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?"

Ahmet Metin Genç "Ya biz 3 Temmuz'dan sonra başımız beladan kurtulmuyor diyorlar. Hak yediğinizi göreceksiniz orada. UEFA'nın sitesinde hala Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak güncel bir şekilde duruyorken, fütursuzca, utanmadan, Fenerbahçe ile Beşiktaş 2011'in Süper Kupa'sını oynamaya kalkıyor. Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz ya. Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Öyle bir şey yok."

"AHMET METİN GENÇ İNFİAL YARATMIŞTIR"

Genç'in bu sözlerinin ardından bir açıklama yayınlayan Fenerbahçe Kulübü, "Tehlikeli bir oyunun parçası olmakta ve açık bir şekilde FETÖ kumpası olan 3 Temmuz davamızla ilgili terör örgütünün argümanlarını kullanmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Genç'in açıklamalarının suç teşkil ettiğine dikkat çekilirken, FIFA'nın sürece dahil olması halinde TFF'nin de ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. AKP'li siyasetçi Ahmet Metin Genç için suç duyurusunda bulunan Fenebahçe Kulübü, "Gerçekleşen bu basın toplantısı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugüne kadar dile getirdiğimiz siyaset-futbol ilişkisindeki çarpıklığın en net göstergesi olmuştur." dedi.

İşte Fenerbahçe'nin açıklaması:

Trabzonspor’un düzenlediği basın toplantısında Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç açıklamaları ile infial yaratmıştır. 

Futbol üzerinden oy devşirmeye çalışarak siyasi rekabette kendisine avantaj sağlamaya çalışan Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin en köklü camialarından ikisini hedef alarak, kazanmak için her yolun mübah olduğu bir anlayışla hareket etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerinin verdikleri kararları hiçe sayan bu anlayışı ile tehlikeli bir oyunun parçası olmakta ve açık bir şekilde FETÖ kumpası olan 3 Temmuz davamızla ilgili terör örgütünün argümanlarını kullanmaktadır.

Halkı kutuplaştıran ifadelerin sahibi siyasetçiye hatırlatmak isteriz ki; 

Argümanlarını kullandığı terör örgütü, milli değerlerimizi hedef alan sayısız kumpası ülkemize yaşatmış, 17-25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz darbe girişimleri ile öncelikle devletimizin varlığına ve birliğine kast etmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ailesini hedef almıştır. 

Bahsi geçen siyasetçinin açıklamaları hem 6222 sayılı Kanun hem de Türk Ceza Kanunu (TCK) açısından suç teşkil etmektedir. 

Açıklamalar, aynı zamanda FIFA tarafından düzenlenen etik kurallara da aykırılık teşkil etmektedir.

Bu aykırılıklar çerçevesinde, konunun FIFA’nın gündemine gelmesi durumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha önceki emsal kararlarda göz önüne alındığında, ağır cezalarla karşı karşıya kalma riski yüksektir.

Tüm bunların ötesinde, gerçekleşen bu basın toplantısı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugüne kadar dile getirdiğimiz siyaset-futbol ilişkisindeki çarpıklığın en net göstergesi olmuştur.

Spor camiasının her zaman siyaset üstü bir noktada olması gerektiğini defalarca ifade etmeye çalıştık. Bu konudaki duruşumuzdan asla taviz vermemekle beraber, aynı hassasiyeti siyasetçilerin de göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hakkımızda haddini aşan ifadelerle beyanatlar veren Ahmet Metin Genç hakkında gerekli suç duyurularında bulunulmuştur.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap