SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Türk Futbolu Devrimcisini kaybetti

Türk Futbolu Devrimcisini kaybetti

25 Nisan 2024 Perşembe - 11:45




Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın ani vefatı, spor dünyasında büyük üzüntüye yol açtı. Mehmet Ali Yılmaz’ın, Türk futboluna ve Trabzonspor’a katkılarının kelimelere sığmayacağını dile getiren otoriteler, “Trabzonspor eğer bugün 4’üncü büyükse bu Mehmet Ali Yılmaz sayesindedir. Türk futbolunu marka haline getiren Mehmet Ali Yılmaz’dır” dediler.





SADİ TEKELİOĞLU

O BİR EFSANEYDİ… 33 yaşında Trabzonspor kulüp başkanı olduğunda altyapı sorumlusuydum. O gün tanıştık. Altyapıya çok inanan bir futbol adamıydı. Bir Fenerbahçe galibiyetinden sonra U-19 takımını İstanbul’da A takımla beraber ağırlayarak o gece konsere getirmesi, bir gün sonra da 50 milyar primi dağıtılmak üzere yönetici Derviş Bayraktar’a vermesi o günlerde bütün oyuncuların olduğu gibi bütün camianın da gönlünü fethetmiştir. 1990-1991 sezonunda A takımda beraber çalıştık, biz onu çok seviyorduk. Onun da bizi sevdiğine inanıyorum. 2001-2002’den sonra beni İstanbul’a davet etti. İstanbul’da 2 gün kulüple ilgili görüşmeler yaptık. Kulüple ilgili planları vardı. Son dönemlerinde camiada bulunan bazı insanlara çok kırgındı. Hatta bana bir defansında Sarıyer’i çalıştırırken ziyaretine gittiğimde “Ben şahıslara kızarım, kızlığım şahıslaradır. Trabzonspor’a laf da söylemem, laf da söyletmem” demişti. İyi bir Trabzonlu ve iyi bir Trabzonsporluydu. Onun bizde hakkı vardır. Dolayısıyla inşallah hakkını helal etmiştir. Bizim onun üzerinde hiçbir hakkımız yoktur. Mekanı cennet olsun. Unutmayacağız. Unutturmayacağız.

GİRAY BULAK

Trabzonspor Onursal Başkanımızı maalesef kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevgili başkanımızın toprağı bol, mekanı cennet olsun.  Hakkımız kendisine helal olsun. Söylenecek bir şey bulamıyorum. Çok üzgünüz. 

ENGİN ÇINAR

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda bu yana Mustafa Kemal’in yolunda giden, hem bakanlığı hem de başkanlığı döneminde Trabzonspor’a büyük hizmetler sunmuş çok önemli bir değerimizi kaybettik. Türkiye Cumhuriyetimizin başı sağ olsun. Trabzonspor başkanlığı yaptı. Kimseye taviz vermedi. Kimseye karşı kötü niyetli olmadı. Kendisine muhaliflik yapan insanları da büyüklük gösterip affetmiştir. Sayın Başkanımız unutulmaz. Trabzonspor’un unutulmaz şampiyonluklarında o vardı. Trabzonspor’u dördüncü büyük olarak kabul ettiren insandır. Elini masaya vura vura İstanbul hegemonyasını yıkmıştır. Kendi cebinden Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni bu kulübe kazandırmıştır. Hayatının her döneminde garibanlara yardım eden ve Trabzonspor’un her zaman destekçisi olan bir insandır. Trabzonspor’un başına onun gibi bir adam daha gelmez. Türkiye’nin, Trabzon’un ve Trabzonspor’un başı sağ olsun.

HALUK ŞAHİN (SPOR YORUMCUSU)

Bir efsanemizi daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Konuşacak bir şey de bulamıyorum. Mehmet Ali Yılmaz hem Trabzon futboluna hem de Türk futboluna büyük hizmetler sunmuştur. Türk futboluna kattığı yenilikler ortadadır. Trabzonspor’un haklarını hem masa başında hem de sahada savunarak kulübe birçok kupa kazandırmış ve Trabzonspor’u Türkiye’nin dördüncü büyüğü yapmıştır. Üzüntümü kelimelerle tarif edemiyorum. Kendisine rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu, Trabzon’un kaybıdır. Tüm Trabzonluların başı sağ olsun.

BEHRAM KILIÇ (SPOR YORUMCUSU)

Trabzonspor sadece başkanını değil, manevi babasını da kaybetti. Trabzonspor’un maddi manevi direğiydi. Trabzonspor’u masada da dört büyük takım arasına sokan, Trabzonspor’un hakkını gasp etmek isteyen İstanbul takımlarına karşı başkanlığı döneminde dimdik ayakta tutan, Onursal Başkanlığı döneminde de manevi koruyuculuğuna devam eden büyük bir Trabzonsporluydu. Varlığıyla Trabzonspor’a hep değer kattı. ‘Trabzonspor bizim namusumuzdur’ sözünün sahibiydi. Cesur bir insandı. Karizmatik, kararlı, otoriter, lider bir insandı. Bir o kadar da yumuşak bir tarafı vardı. Şefkatli, sevecen, espriliydi. Küçük hesapların adamı değildi. Yardımseverdi. Trabzonspor’a karşılıksız verdi. Almadan veren nadir başkan oldu. Trabzonspor’un en zor zamanlarında hep elini taşın altına koydu. Bu kulübe 32 yaşında başkan oldu. Çağının çok ötesinde tesisleri Trabzonspor’a kazandırdı. Naklen yayın gelirlerinden Trabzonspor’un eşit pay almasını sağladı. Sahada büyük olan takımı dediğim gibi masada da büyük yaptı. Sadece Trabzonspor’a değil nice kulübe maddi manevi katkıda bulundu. Trabzon’dan kendisine gelenleri asla boş çevirmedi.

ALİ KEMAL DENİZCİ (EFSANE FUTBOLCU)

Şoke olduk. Çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir insan. Zaten Trabzon’unda kabullendiği Onursal Başkan olarak gönüllere taht kuran bir insandır Sayın Mehmet Ali Yılmaz. Genç yaşında Trabzonspor’a çok büyük hizmetler etmiş ve daha da nice hizmetler edecek bir değerdi. Herkesin çok sevdiği ve değer verdiği bir isimdi. Trabzonspor’a, Türk futboluna önemli hizmetler etmiş, Trabzonspor’u Türkiye’nin dördüncü büyüğü yapmış. Çok üzgünüm. Herkesin sevdiği bir insandı. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

SERDAR BALİ (EFSANE FUTBOLCU)

Çok sevdiğimiz bir abimizdi, başkandan öte bir insandı. Ben Mehmet Ali Bey ile ilgili hep şunu düşünmüşümdür: 1975’te öyle bir başkan yakalayamadık. O başkanımız olsaydı dünyalarımız olurdu. Son zamanımıza rastladı. Yapacak bir şey yok. Trabzonspor camiası çok değerli bir insanını kaybetti. Trabzonspor ve Türk futbolunun başı sağ olsun. Sevenlerine sabırlar diliyorum.

TUNCAY SOYAK (EFSANE FUTBOLCU)

Ben 8 senelik futbol hayatımda Trabzonspor’da 4 yılını başkanımla geçirdim. Bende emeği çok büyüktür. Bana desteği çok büyüktür. Bir baba gibidir, sağ olsun hiçbir zaman beni kırmadı. Sakatlığımda beni Almanya’ya gönderdi. Ayağım sakattı, ‘Almanya’ya yollayayım seni orada tedavi ol’ dedi.  Sonra Galatasaray’a gittiğimiz zaman bana kızmıştı. Onu hiç unutamam. ‘Gitme evladım’ dedi, “Trabzonlu bir oyuncu Galatasaray’a gider mi?” dedi. Bana kızdı, “Senin jübileni de yapmayacağım” dedi. Ben tabi futbolu bırakacağım, Ender Aslan yanındaydı. Ender abiyi aradım, dedim “Abi, başkan bana kızgın ama jübilemi yapar mı” diye sordum. Ender abi beni aradı, “Başkan bey gelsin yapacağım demiş” sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bir baba gibi. Baba şefkati ile yaklaşırdı bize hep. Bizim haklarımız helal olsun. O da inşallah hakkını helal eder.

ALİ SÜRMEN (TRABZONSPOR ESKİ DİVAN BAŞKANI)

Ali Sürmen: "Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatından derin üzüntü duydum. Mekanı cennet olsun. Camiamıza ve ailesine sabırlar diliyorum."

GÜREL YURTTAŞ (YENİ ÇAĞ)

Güle güle büyük başkan. Güle güle büyük bakan. Güle güle büyük patron. Güle güle büyük adam. Bir gün tekrar buluşmak dileği ile.

AKSAL YAVUZ (SPOR YORUMCUSU)

Trabzonspor'un tarihinde yer alan özel isimlerinden biriydi. Yılmaz ailesi başta olmak üzere sevenlerine sabır diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun.

OLCAY ÇAKIR (SPOR YORUMCUSU)

Mehmet Ali Yılmaz Başkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Trabzonspor’un onursal başkanı, ülkemizin Spordan sorumlu eski bakanıydı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getiren Mehmet Ali Yılmaz, futbolda havuz sistemini de düzenleyen kişiydi. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, Trabzonsporluların ve sevenlerinin başı sağ olsun.

ŞÜKRÜ KULEYN (TRABZON DİVAN KURULU ÜYESİ)

Trabzonspor Divan Kurulu üyesi. Şükrü kuleyn Trabzonspor Başkanlığı döneminde Ankara temsilciliğini yaptığım. Onursal başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı ne yazık ki kaybettik. Allah rahmet etsin.Mekanı cennet olsun. Camiamızın başı sağolsun.

MURAT GÜNAYDIN (VAKFIKEBİRLİLER TRİBÜN LİDERİ)

3 Mayıs 2009 Rahmetli başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı karşılamaya gitmiştik özel uçakla geldi Vip kısmına geldik dedi durun bir sigara içeyim gerçekten ağırlığı olan birisiydi.Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, Trabzonspor camiasına ve Türk futboluna baş sağlığı dilerim

GURBETÇİ GENÇLER

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonsporumuz’un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiği bilgisini derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dileriz. Başımız sağ olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
3
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap