SON DAKİKA



Haber > Spor > En büyük transfer Yanal’ın gitmesidir

En büyük transfer Yanal’ın gitmesidir

17 Mayıs 2017 Çarşamba - 15:30








Trabzonspor’un efsane futbolcusu ve gazetemiz yazarı Bekir Barçın, Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal’ı yerden yere vurdu. Barçın, “Yanal, takım kuramıyor. Takımı çalıştıramıyor. Taktik veremiyor. Oyunu okuyamıyor. Sezon sonu gidecek ilk isim Yanal olmalıdır” dedi.

SERT ELEŞTİRİ

Spor Toto Süper Lig’de son 3 maçta 7 puan kaybeden Trabzonspor’da hedefteki isimlerin başında teknik direktör Ersun Yanal var. Bordo-Mavili takımın teknik patronu, Trabzonspor’un efsane futbolcusu ve gazetemiz yazarlarından Bekir Barçın’ın eleştirilerinden de nasibini aldı. Hem de öyle böyle eleştiri değil. Barçın, Yanal’ın takım kuramadığını söylerken Trabzonspor’un en büyük transferinin Ersun Yanal’ın gönderilmesi olduğunu söyledi. Sözü Barçın’a bırakıyoruz:

OLMUYOR OLMUYOR

Trabzonspor’un ikinci yarının ilk 10 haftasında aldığı sonuçlarla hepimiz mutlu olduk. Ama bunun kısa süreceğini ve tamamen tesadüf olduğunu hep söyledim. Çünkü bu mantaliteyle bir yere kadar gidilir. Takımın başında Ersun Yanal olduğu sürece her zaman hüsrana uğrarız. Üçüncü kez Trabzonspor’un başına geldi. Daha önce ne yaptı ki şimdi ne yapsın. Olmuyor işte niye zorluyorsunuz ki.


TRANSFER ZAMANI

‘Avrupa olmazsa olmazımız’ diyordunuz. Ne oldu? Avrupa hedefi olan takım kümede kalma savaşı veren takımlara puan kaybeder mi? Hadi birini kaybettin diyelim. Hiç ders alınmaz mı? Aynı hatalar diğer maçta tekrarlanır mı?  Şimdi lig sonu yaklaşıyor. Her gün transfer konuşulmaya başlandı. Gündem değiştirilecek ya… Olsun biz de yedik! Her sene olduğu gibi yine 10 tane adam alınır, dünyanın parası harcanır, borç arttırılır.

MACERA ARAMAYIN

Neymiş efendim; aldığımız oyuncular uyum sağlayamadı. Değiştir gitsin! Buradan Başkan Muharrem Usta’ya sesleniyorum: Sayın başkan, Ersun Yanal’ın ağzına bakıp da transfer yapma. Bu takıma 2 stoper,  1 on numara 1 de forvet transferi yeter. O zaman bu takım yarışan takım olur. Stoper tercihi yabancı olabilir ülkemizde iyi stoper yok ama başka mevkiler için var. Türkiye’de kaliteli isimler var. Hiç değilse adamları tanıyorsun, uyum sorunu da yaşamazlar.

OYUNU OKUYAMIYOR


Bence Trabzonspor’un en büyük transferi Ersun Yanal’ı göndermek olur. Yanal, benim için hüsran. Ona güvenmiyorum. Takım kuramıyor, takımı çalıştıramıyor, taktik veremiyor, oyunu okuyamıyor,  oyuncu değiştirmede hata yapıyor. Aynı adamları sürekli değiştiriyor. Bazı oyunculara kafayı takmış. Mesela Yusuf Erdoğan’a. Adamı koysan solbekte oynar, sol açıkta oynar, sağaçıkta oynar, açıkçası her yerde oynar. Böyle adamı nerden bulacaksın ki başka.

SERGEN GELSİN!

Ersun Yanal’ın gönderilmesini savunan Barçın, takımın başına ise Sergen Yalçın’ın getirilmesini tavsiye etti. Barçın, Yalçın’ın dinanizmiyle, genç oluşuyla Trabzonspor’a katkı sağlayacağını vurguladı. Bekir Barçın, “Yerli hoca için bence en iyi isim şuan Sergen Yalçın’dır” dedi.

KONGREYE GEREK YOK

Şehirde birçok kesim Ersun Yanal’ın gitmesini istiyor. Başkan inanmıyorsa gitsin kamuoyu yoklaması yapsın. Yanal’ın Trabzonspor’u çalıştırdığı dönemlerde bir sürü oyuncu transferi yapıldı. Milyon dolarlar, eurolar harcandı. Kulübün hali ortada... Yine aynı şeyler olmaması için şimdiden uyarıyoruz. Ayrıca kongre sesleri yükseliyor. Bence kongreye de gerek yok. Kongre yapılıp yönetim değişse de mantalite değişmez. Yine başkan her şeye karar verecek, her şeyi yapacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap