SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sahurda 'Mehter Marşı' ile gelecekler!

Sahurda 'Mehter Marşı' ile gelecekler!

02 Haziran 2016 Perşembe - 18:05




Çorum Belediyesi'nden yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle eğitim alan Ramazan davulcuları, sahurlarda 'Mehter Marşı' çalacak.





Çorum'da Ramazan ayında vatandaşları sahur vakti uyandırmak için davul çalacak olan Ramazan davulcuları özel eğitime tutuldu.  Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 43 kişi, Ramazan Ayı süresince vatandaşlara sahur vaktini haber verecek.

EĞİTİM 15 GÜN ÖNCE BAŞLADI

'Mehter Marşı' çalacak olan davulculara Çorum Belediyesi tarafından 15 gün önce eğitim verilmeye başlandı. Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice tarafından çalıştırılan Ramazan davulcuları Ramazan ayı süresince kentte görev yapacak.

Ramazan davulcuları, başlarına fes takıp, beyaz gömlek üzerine yelek giyecek.

Davulcularla mehter marşı çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice "Davulcularımız herkesin kulağına hoş gelen ve yürüyerek görev yapıldığı için yürüyüşe de uygun olan 'Ceddin Deden' mehter marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkesin aynı tempoyu tutturmasına çalışıyoruz. Ritmi tutturamayanları saf dışı bırakacağız. Davulcular, bu yıl da belli bir disiplin içinde görevlerini yapacak" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap