SON DAKİKA



Haber > Magazin > Nurdan Torun CRR sahnesinde

Nurdan Torun CRR sahnesinde

22 Kasım 2016 Salı - 10:46




İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” programının kasım ayı ikinci konuğu,Türk Sanat Müziği’nin güçlü seslerinden Nurda





İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin sevilen sanatçılarını “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. İBB CRR Konser Salonu, bu kez Nurdan Torun’u sahnesinde konuk edecek. 

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren  İBB CRR, 27 Kasım Pazar günü Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Nurdan Torun’u ağırlayacak. “İstanbul’da Pazar Konserleri”nin kasım ayı ikinci konuğu Nurdan Torun, birbirinden güzel şarkılardan oluşan eşsiz bir repertuvarla CRR sahnesinde olacak. Müzikseverlere tadına doyulmaz bir pazar günü yaşatacak olan sanatçının bu kaçırılmayacak konseri, 14.00’te İstanbullu sanatseverleri bir araya getirecek.   

Türk Sanat Müziği’nin kendine has sesi: Nurdan Torun

Nurdan Torun, 1955 yılında Kütahya’da doğdu.  Kütahya Ulu Cami Müezzini Alişan Efendi’nin torunu, Hafız ve Müezzin Nuri Bey’in kızı olan Torun, tasavvuf müziği ve tasavvuf felsefesiyle yetişti. Evlenip Ankara’ya yerleşen Torun, küçük yaşta iş hayatına atıldı. Gündüzleri Verem Savaş Genel Müdürü’nün özel kaleminde çalıştı, geceleri ise akşam ticaret lisesine gitti. Mustafa Erses, Neyzen Ekrem Vural, Ahmet Hatipoğlu gibi pek çok hocadan feyz alan sanatçı, bir müddet sonra Ankara radyosunda işe başladı. Sanatçı, TRT Radyo sınavlarına girerek istisna aktini ilk girişte kazandı ve emisyonlarını TRT Radyo ve Televizyonu’nda yaptı. 1985 yılından beri Türk Sanat Müziği okuyan Torun’un profesyonel müzik kariyeri ise 1987 yılında Fahrettin Aslan’ın keşfetmesinin ardından Maksim Gazinosu’nda sahne almasıyla başladı. 10 yıllık assolistliği esnasında “İlk Albüm” ve “Aşk Hırsızı” adı altında iki albüm yaptı. En son albümünü ise 2012 yılında yapımcılığını sanatçı Zara'nın üstlendiği “Her Hayat Bir Keşif” adıyla çıkardı. Sanatçının Zara ile düet yaptığı bu çalışma, büyük ses getirdi.

İstanbul’da Pazar Konserleri’nin 11 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Nursaç Doğanışık yer alacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap