SON DAKİKA



Haber > Magazin > Mükemmel bir piknik için bunları yapın

Mükemmel bir piknik için bunları yapın

02 Mayıs 2016 Pazartesi - 11:26




Mükemmel bir piknik için önerilerimizi dikkate alın...





Sonunda piknik sezonu açıldı. Isınan havaları keyiflendirmek için harika bir önerimiz var; piknik!  Ancak ufak bir uyarı, bu lezit etkinliği çok da hafife almayın. Piknik yapmanın da bir usulü, bir hazırlanma aşaması var. Peki mükemmel bir piknik için neler yapmak gerekiyor? İşte yanıtı…

Baharatlı yumurta

Yumurta piknik masalarının klasik lezzetlerindendir ancak biraz değişiklik şahane olacak. İkiye böldüğünüz yumurtaların üzerine biraz pastırma, domates dilimi ve bebek roka ekleyebilirsiniz. Hazırlayacağınız baharatlı soslar ile bu lezzeti taçlandırabilirsiniz.

Kişiye özel tatlar

Piknik için hazırlayacağınız menüde en özen göstermeniz gereken nokta kişisel tatlılara yer vermek. Herkese özel,  Mini kavanozlar içerisinde yer alan sevdiği reçeller sizce de harika değil mi? Eğer tercihinizi reçelden yana kullanmak istemezseniz o halde minik kavanozlar içine parfe, puding ya da meyveli yoğurt gibi leziz tatlara yer verebilirsiniz.


Sandviçsiz asla

Pikniklerin en pratik, en lezzetli tatlarından biri şüphesiz sandviçler. Taze domates, yumurta, peynir, zeytin, marul eşliğinde bir sanviç ya da sevdiğiniz tatların yer aldığı malzemelerle baget ekmekler içine sandviç yapıp, fırında hafif ısıtarak hem pratik hem de lezzetli tatlar elde edebilirsiniz.

Yaratıcılığınızı kullanın

En güzel piknik hazırlıkları bazen ufak tefek şeyler yüzünden eksik kalabilir. Piknik masası, piknik sepeti işinizi kolaşlaştıracak  detaylar arasında. Porsiyonlarınızı kolay ayarlayabilmek için günlük mutfak eşyalarınızı da pikniğinize dahil edebilirsiniz. Yiyeceklerinizi doğramak için kesme panoları büyük işinize yarayacak.

İçecekleri unutmayın


Tüm bu lezzetlerin ve aperatif tatların yanında içeçekleriniz unutmayın. Limonata piknik için harika bir seçim olabilir.

Limonata tarifi

Malzemeler

1 su bardağı şeker

5 bardak su


8 limon

1 bardak limon suyu

Nasıl yapılır?

Limonları rendeleyip bir tencereye yerleştirdikten sonra üzerine 5 bardak sıcak su, limon suyu ve şekeri ekleyip yaklaşık 2 saat kadar buz dolabında soğumaya bırakın. 2 saat sonra tencerede bekleyen karışımı süzerek sürahiye aktarın. Buz ve taze nane eklemeyi unutmayın.

Bir tema seçin


Hazırladığınız yiyecekleri piknik sepetinde toplamak yerine, pikniğinizi özel kılmak için bir tema seçin. Aperatifler, mezeler, salatalar, kızarmış tavuk, meyveler, kanepeler gibi çeşitlere ayırarak özel tatlar hazırlayın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap