SON DAKİKA



Haber > Magazin > Göçmen sayısı 65,3 milyon!

Göçmen sayısı 65,3 milyon!

20 Haziran 2016 Pazartesi - 12:44




Zorla yerlerinden edilenlerin yani göçmen olmak zorunda kalan insan sayısının rekor seviyede artarak 65,3 milyona ulaştığını açıkladı.





Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), geçen yıl 5 milyondan fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve zorla yerlerinden edilenlerin sayısının rekor seviyede artarak 65,3 milyona ulaştığını açıkladı.

BMMYK, Dünya Mülteciler Günü'nde yayımlanan Küresel Eğilimler Raporunda savaşlar, çatışma, zulüm, şiddet ve insan hakları ihlalleri nedeniyle 2015'te dünya genelinde zorla yerinden edilenlerin sayısının en yüksek seviyelere ulaştığına dikkati çekti.

Rapora göre, 2015 yılında evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı bir önceki yıla göre 5,8 milyon kişi arttı ve dünya genelinde mülteci konumuna düşen ve sığınma arayan kişilerin sayısı 65,3 milyona ulaştı. Bunun yarısını ise çocuklar oluşturuyor.

Dünya genelinde yerinden edilenlerin sayısı bir ülke nüfusu olsaydı, dünyanın en büyük 21. ülkesi olurdu.

DAKİKADA ORTALAMA 24 KİŞİ EVİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALIYOR


Dünya genelinde evlerini terk etmek zorunda kalan 65 milyondan fazla kişinin üçte ikisini (40,8 milyon kişi) ülke içinde yerinden edilenler oluşturuyor, 21,3 milyon kişi mülteci konumunda. 3,2 milyon kişi de gelişmiş ülkelere sığınma başvurusunda bulundu.Dakikada ise ortalama 24 kişi evini terk etmek zorunda kalıyor.

Suriye, Afganistan, Somali dünyanın en fazla mülteci üreten 3 ülkesi

Dünya genelinde en fazla mülteciye kaynaklık eden ülkeler sırasıyla Suriye, Afganistan ve Somali ve mültecilerin yüzde 54'ü sadece bu üç ülkeden geliyor. Suriye'de 2011 yılından beri 4,9 milyon kişi mülteci konumuna düştü. Suriye'yi 2,7 milyon mülteci ile Afganistan ve 1,1 milyon ile Somali izliyor. Mülteci kaynağı diğer ülkeler ise Güney Sudan, Sudan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Myanmar, Eritre ve Kolombiya olarak sıralanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap