SON DAKİKA



Haber > Magazin > Domuz gribi öldürdü!

Domuz gribi öldürdü!

16 Mart 2015 Pazartesi - 13:57




Kocaeli'de h1n1 virüsü şüphesiyle karantina altında tedavi gören 53 yaşındaki kadın, kurtarılamadı.





Kocaeli’nin Darıca ilçesi Farabi Devlet Hastanesi’nde, H1N1 olarak bilinen “Domuz gribi” hastalığı şüphesiyle tedavi altında olan 53 yaşındaki Güler Akbaş isimli kadın, hayatını kaybetti. Akbaş, 1 hafta önce yüksek ateş ve çeşitli rahatsızlık şikayeti ile hastanede tedavi altına alınmıştı. Hastadan alınan numunede ise ölüm nedeninin H1N1 virüsü olduğu kesinleşti.

KARANTİNA ALTINDAYDI

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, karantina altında tedavi görürken 12 Mart'ta vefat eden hastanın numunelerinin pozitif çıktığını söyledi. Ergüney, “Geldiğinden şüpheli olarak tedavi altına alınmıştı. Bununla alakalı şu anda bir alarm ya da panik durumu yok. Sağlık Bakanlığı ile sürekli görüşmeler içerisindeyiz. Bu konuda Bakanlıktan yarın bir açıklama yapılacaktır” dedi.

HİJYENE DİKKAT EDELİM

Domuz gribi ve mevsimsel grip vakaları için de vatandaşları uyaran Ergüney, “Genel hijyen kurallarına dikkat etmek, iş ortamında, toplu alanlarda öksüren, hapşıran insanlarla çok yakın temasta olmamak; öpüşmemek, sık sık elleri yıkamak çok önemli. Bununla birlikte hijyen kurallarını da abartmamak gerekir. Ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemler de alınmalıdır. Yoğun C vitamini, bol sıvı alımı gibi bunlara dikkat edilmelidir” diye konuştu.


DİĞER HASTA İYİLEŞİYOR

Öte yandan Kocaeli’nde bir diğer domuz gribi vakası olarak tedavi altında olan ve halen Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastanın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BELİRTİLERİ NELER?

Türkiye'de domuz gribinden ilk ölüm olayı Ekim 2009 yılında görülmüştü. Doktorlar, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bunaklığı, 5 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemenden doktora müracaat etmelerini istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap