SON DAKİKA



Haber > Magazin > BİR TRABZONLUYU ASLA MAĞLUP EDEMEZSİN

BİR TRABZONLUYU ASLA MAĞLUP EDEMEZSİN

23 Nisan 2018 Pazartesi - 09:56








Doğduğu günden bu yana yerliliğinden hiçbir şey kaybetmediğini belirten sanatçı Volkan Konak, “Bana ait bir özlü sözdür: Bir Trabzonluyu yenebilirsiniz ama asla mağlup edemezsiniz” dedi.

Karadeniz müziğinin tanınan yüzü olan ve yıllardır toplum nezdindeki kabulünü yitirmeyen sanatçı Volkan Konak, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Konak, ülke ve şehir gündemini değerlendirirken siyaset, sanat ve Trabzonspor konularına ilişkin de konuştu. “Yaşadıkça sanatın içinde olacağım” diyen Konak, Trabzonspor’un geçmiş yönetimlerinin siyasi malzeme olduklarını belirterek, “Siyaset, yönetimleri kullanıp çöpe atmıştır. Oysa Trabzonspor partilerin üzerindendir” şeklinde konuştu. Konak, Trabzon halkını kendine çok yakın hissettiğini belirterek 2013 yılında yaptığı bir röportaja, 2017 yılından sonra montaj yapıldığını dile getirdi. Ünlü sanatçı son olarak, “Bir Trabzonluyu yenebilirsiniz ama asla mağlup edemezsiniz” dedi.

■ Müzik dışında da söylemlerinizle gündemde oluyorsunuz. Sivri olmayı, konuşmayı seviyor musunuz?

Sanatçı cesur, henüz söylenmemiş veya söylenemeyeni söyleyen, devrimci, omurgalı, haklar ve haksızlıklara karşı ise bir isyan bayrağı gibi dimdik ve onurlu olmalıdır. İşte bu Volkan Konak’tır.

■ Yurt dışını tercih edeceğiniz söyleniyor yaşamınızın devamı için, cidden Türkiye’den gitmeyi düşünüyor musunuz?


 Yerlinin yerlisiyim. İlmik ilmik, damar damar, Vakfıkebir ekmeği gibi, Tonya tereyağı, Hamsiköy’ün sütlacı, Akçay’ın döneri, pazar sabahlarının peynirlisi, Sürmene’nin bıçağı gibi yerliyim. Hangi konumda ve kaç yaşında olursam olayım bu zenginliklerimden, bu aidiyet duygumdan vazgeçmem. Doğduğumuzda ‘dünyaya geldi’ deyimi kullanılır. E ben de bize sunulan bu armağan dünyayı doludizgin yaşamaya çalışıyorum. Özetle, biraz önce saydığım özellikleri içinde olan, yani kökü toprakta olan karayemiş ağacı gibiyim.

■ Siyasete nasıl bakıyorsunuz?

Kötü bakıyorum.

■ Siyaset konusunda teklif gelirse düşünür müsünüz?

Zaman zaman teklifler geliyor. Sanatın saygınlığını bırakıp, toplumda saygınlığı ve inandırıcılığı olmayan, insanları yumurta gibi tokuşturup ayrıştıran bir alana girmem, hizmet etmem, içinde de bulunmam.


Destanımızda zaten yoktular

■ Son yaşadıklarınızdan ötürü Trabzon’un sizi sahiplendiğine inandınız mı?

Kesinlikle... İnanmak değil, biliyorum. Benim zeki, cesur, akıllı, dalkavuk olmayan Trabzonlularla arama kimse giremez. Geri kalanlar mı? Onlar bizim destanımızda zaten yoktular. Ayrıca HrantDink ve papaz cinayeti ile tarihi sicilinde bir leke olan Trabzon’umun bir başka olumsuz hadiseyle tarihe geçmesin diye verdiğim bir röportajdı. (Yıl 2013)

O zamanlar basınımız, resmi yöneticilerimiz ve sosyal kurumlar bana teşekkür etmişlerdi. Rahmetli Eren Bülbül kardeşimizin, hain terör örgütü tarafından katledildiği zaman söylemişim gibi montajlama yapmışlar. (Röportaj 2013, Eren’imizin öldüğü yıl 2017) Fakat bu montaj faullerini bize yapmaya çalışanlara bir sözüm var: Trabzon’un deyimiyle; ‘akıllı olun akıllı!’ Bizim amacımız, sadece Trabzon’umuzu korumaktı. Dolayısıyla bir daha söylüyorum. Bu et beyinliler akıllı olsun! Vatanseverliği dünya tarafından bilinen Volkan Konak’ın sevgi gölünden onlara balık çıkmaz. Başka kapıya! Bize bu montaj edepsizliğini yapanlara karşı duran ve bizi destekleyen tüm yerel gazetelerimizi, sosyal toplum kuruluşlarını yaman mı yaman Türkiye sevdamla tek elden kucaklıyorum. Basınımızın, sosyal kuruluşlarımızın desteği, duygularımı ve ruhumu okşayıp, içimde kuvvet olmuştur. Sağ olsunlar, var olsunlar. Cesur, uygar, asil insanlara selamlar olsun. Trabzon’um onlarla daha güzel.

■ Son sözlerin ne olur?


Daha önce tarihe ve Trabzon literatürüne kazandırdığım bana ait bir özlü sözüm vardı: ‘ TRABZON TÜRKİYE’NİN T HARFİ, KURTULUŞ SAVAŞININ DA AMİRAL GEMİSİDİR.’ Yine bana ait yeni bir özlü söz söyleyeceğim. İnsanlarımızla paylaşırsanız bahtiyar olurum: ‘ BİR TRABZONLUYU YENEBİLİRSİNİZ AMA ASLA MAĞLUP EDEMEZSİNİZ.’

HERKES HAK ETTİĞİNİ YAŞIYOR

■ Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Bir yerden geçtiği yok. Doğduk doğalı bu sözleri duyuyoruz. Ülkede ne yaşanılıyorsa, söyleyecek tek bir şey var: Herkes hak ettiğini yaşar.

■ Ülke için öncelikleriniz nelerdir?


Ulu önder Atatürk’ümüzün vasiyeti, Nazım Hikmet’ in bana öğrettiği memleket sevdası, cesur ve devrimci önderlerimizin bize öğrettiği emperyalizme karşı teslim olmayıp ayak diremeye devam etmek ve de çamaşırları aynı güneşte kuruyan insanlarımızın, barış ve kardeşlik şemsiyesinin altında buluşmalarını sağlamak.

■ Müzikte son durak neresidir?

Sanat, yaşantın boyunca sürdürebileceğin bir olgudur. Dolayısıyla ya

şadığım sürece sanatın içinde olacağım.

■ Bundan sonraki süreçte Volkan Konak’ın yol haritası ne olacak?


 Yine özgürce, sanatımı ve düşüncelerimi, iyi, uygar insanlarla paylaşmaya devam edeceğim.

ORTADA SORUNLAR YUMAĞI VAR DEMEK

İyi bir Trabzonsporlusunuz. Son yıllardaki yönetimleri nasıl buluyorsunuz?

Tüm başkanlar ve yönetimler iyi niyetle başarılı olmak ister diye düşünüyorum. Fakat son 5-6 yıllık tabloya bakıp da hiç kimse başarılı olmuyorsa, ortada kasıtlı olmayan fakat son derece başarısız bir tablo ve sorunlar yumağı var demektir.

BU TOPRAKLARA KARŞI SORUMLULUĞUM VAR

■ Trabzonspor ekonomik anlamda uçurumun eşiğine geldi. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

 Bu konuda Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun paylaştığı bütün düşüncelerine aynen katılıyorum ve Sayın Ahmet Ağaoğlu’na vadedilen şans verildi, başarılı olacağına inanıyorum. Tabi ekonomide ve futbol sektöründe çok büyük fırtınalar olmazsa. Sayın Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin bence son yıllarda aranılan, herkesi kucaklayan, samimi ve inandırıcı özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum.

 ■ İyi yönetilmedi mi?

 Daha önce dediğim gibi iyi niyetle yola çıkıldı. Fakat siyaseti kullanırım düşüncesi ile yola çıkıldığı için, döndü dolaştı siyaset onları kullandı. Ve kullanılan şey nereye atılır? Çöpe. Siyaset yönetimi kullanıp çöpe atmıştır. Mesela, Sayın Muharrem Usta’yı yakından tanırım. Başarılı olmasını çok isterdim. Fakat başarılı olamamıştır. Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sayın Muharrem Usta’nın siyasi mitinglerde boy göstermeleri beni çok üzmüştür. Trabzonspor bütün partilerin üzerindedir. Asil Türk bayrağımızdan sonra bizim ikinci bayrağımızdır. Ama maalesef Trabzonspor’un kupasını vermeyenlere şehirde gösterilen bu teveccüh ve de teslimiyetçi yönetimler, ikinci bayrak dediğimiz Trabzonspor’umuzu, üçüncü - dördüncü sıraya düşürmüştür. Dolayısıyla Trabzonspor’a bunu yaşatanlara küs olmasam da kırgın olduğumu belirtmek istiyorum.

■ Bu zor süreçte yöneticiliği düşünür müsünüz?

Hayır düşünmüyorum. Belki bazı arkadaşlar kabul etmeyebilir. Gerçek bir tespit yaparsak, sanat alanında Trabzon’un bir markası olduğumu düşünüyorum. Beni yetiştiren topraklara karşı sorumluluğumu yerine getirmek için, kendi alanında kalıp, çalışıp üretmeliyim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap