SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

21 Şubat 2024 Çarşamba - 13:27




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ERDOĞAN: “YÜKSEK YARGI KURUMLARIMIZIN ANAYASA’DAKİ SINIRLARI KONUSUNDA BELİRSİZLİK VAR. ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN UZLAŞMA YOLLARI ARAYACAĞIZ”

Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’nde konuştu: “Yüksek yargı kurumlarımızın Anayasa'daki sınırları konusunda bir belirsizlik söz konusudur. Bu kurumlarımız arasında eskiden beri bir hiyerarşi sorunu yaşandığını biliyoruz. Yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek durumundayız. Yeni anayasa mümkün olmasa bile yargıdaki sorunu giderecek bir anayasa değişikliği için de uzlaşma yollarını arayacağız.”
 
BAHÇELİ: FİYAT ANARŞİSTLERİ DE FETO’CUDUR, DÜKKÂNLARI VE EVLERİ KAPANMALIDIR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Ekonomik büyümenin dizginlenmesi, istihdamın geriletilmesi, cari dengenin bozulması için el ovuşturan, fiyat etiketlerini sürekli olarak yukarı yönlü güncelleyen fırsatçıların, azgın fiyat anarşistlerinin ve bunların arkasındaki FETO'cuların hukuken hesabı sorulmadan sosyal ve ekonomik huzur nasıl temin edilecektir? İnsanımızın ekmeğine ve cüzdanına ambargo koyanların yakasından adalet ne zaman tutacaktır?” diye sitem etti.
 
ÖZGÜR ÖZEL: “CHP’YE AYNA TUTTUĞUNDA, O AYNAYI SANA ÇEVİRİRLER. O AYNAYA BAKTIĞINDA VARLIĞINI BORÇLU OLDUĞUN MİLLETE ŞANTAJ YAPAN BİR TÜKENMİŞİ GÖRECEKSİN”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan, muhalefeti kendi içinde tartışmalara çekmeye çalışıyor, baktı, olmadı, muhalefete ayna tutuyormuş, CHP’nin seçmenine sesleniyormuş. CHP’ye ayna tuttuğunda, o aynayı sana çevirirler. O aynaya baktığında, varlığını borçlu olduğun millete şantaj yapan bir tükenmişi göreceksin. O ayna baktığında, 6 Şubat depremlerinde söz verip de bir yılın sonunda yüzde 92’sini hala çadıra, konteynere muhtaç ettiğin depremzedeyi orada bırakan bir vicdansızı göreceksin. O aynaya baktığında kendi çevresini güvende tutup, zenginleştirip milleti yoksulluğa, sefalete, güvensiz bir yaşama terk eden bir kalpsiz göreceksin. O aynaya baktığında yerel seçimleri kaybedeceğini anladığında, İstanbul seçiminin gittiğini anladığında Abdullah Öcalan’dan mektup okutacak kadar çürümüş bir siyasetçiyi göreceksin” dedi.
 
FATİH ERBAKAN: SEÇİMDEN ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL, ÇEKİLİRSEK AK PARTİ'NİN YEDEK LASTİĞİNE DÖNERİZ

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala yaptığı açıklamada, "Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz" diye konuştu.
 
TUNCER BAKIRHAN: “KÜRT MESELESİNİ BAHÇELİ DE ÇÖZEBİLİR”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: “Şimdi Sayın Erdoğan dese ki 'Kürt meselesi, demokratik bir anayasa ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için bir çalışma yürüteceğiz' biz de hiç kimseye sormadan otururuz ve tartışalım deriz.", "Bahçeli de çözebilir. O da diyebilir 'ben bu sorunu çözebilirim' diye. Biz siyasi partilerin kimliklerine bakmadan, meselenin çözümüne odaklanmakla mükellefiz.”
 
DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN, DÜNYA ANADİL GÜNÜ NEDENİYLE GRUP TOPLANTISINI KÜRTÇE YAPTI

DEM Parti grubu bugün toplandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla açıklamalarını Kürtçe yaptı. Bakırhan'dan sonra kürsüde ayrıca Arapça, Lazca, Süryanice ve Ermenice dillerinde konuşmalar da yapıldı.
 
DEM PARTİ, İSTANBUL İL SEÇİM KURULU'NDAN ALINAN BAŞVURU TUTANAĞINI PAYLAŞTI: "ADAYLARIMIZ MERAL DANIŞ BEŞTAŞ VE MURAT ÇEPNİ İLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İl Seçim Kurulu'na başvurunun zamanında yapılamadığı iddialarına İl Seçim Kurulu teslim tutanağını paylaşarak son verdi. DEM Parti’den iddialar sonrası yapılan paylaşımda; "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" notuyla İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan alınan aday listesi teslim tutanağını paylaşıldı.
 
İSTANBUL İL SEÇİM KURULU, DEM İÇİN ‘VAR KARARI’NI AÇIKLADI: “16.55’TE BAŞVURU YAPILDI, 17.14’DA İNCELEME TAMAMLANDI, BAŞVURU GEÇERLİ”

DEM Parti’nin İBB adayı Meral Danış Beştaş için başvurusu E-5 trafiğine takıldı. İl Seçim Kurulu’na yetişemeyeceğini anlayan partililer Esenyurt İlçe Seçim Kurulu’na vardıklarında saat 16.50’yi gösteriyordu. DEM Partililer “16.55’de başvuruyu yaptık, sorun yok. Sorumluluk seçim kurulunda” dedi. İlçe Seçim Kurulu’nun kayıtlarına ise başvuru 17.04’de yapılmış olarak geçti. İstanbul İl Seçim Kurulu, başvurunun zamanında yapıldığını ve kabul edildiğini açıklayarak tartışmaya son noktayı koydu.
 
İMAMOĞLU: PEŞİMDEN KOŞARKEN YARI YOLDA NEFES NEFESE KALACAKLAR

Yerel seçimlere ilişkin ilk halk buluşmasını Şile'de gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakiplerine göndermelerde bulunarak, "Arı gibi çok çalışacağım. Göreceksiniz; benim peşimden koşmaktan yorulacaklar. Yarı yolda nefes nefese kalacaklar" dedi.
 
EKREM İMAMOĞLU: SEÇMENİ TEHDİT EDENLER, SANDIKTA MİLLETİMİZDEN HAK ETTİĞİ CEVABI ALACAKTIR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kömürcüoda Çöp Sızıntı Arıtma Tesisi Açılış Töreni'ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Sadece seçim sürecine dair seçmeni tehdit edenler gözü yaşlı annelerimizin hakkı hukuku adına bu sandıkta milletimizden hak ettiği cevabı alacaktır diye düşünüyorum. Milletimiz 31 Mart'ı iple çekiyor" dedi.
 
MURAT KURUM'DAN "KENT UZLAŞILARI"NA YORUM: KANDİL’İN TALİMATLARIYLA HAREKET EDİYORLAR; İSTANBUL’UN FETRET DEVRİ’Nİ BİTİRECEĞİZ

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, DEM Parti ve ittifaklara dair, "Nereden talimat aldıklarını; milletimiz de çok iyi biliyor, biz de biliyoruz. Burada Kandil’in talimatlarıyla hareket ediyorlar. Bir bakıyorsunuz bir aday çıkıyor; ondan sonra gelen bir talimatla adayı hemen değiştiriyorlar. Ama onların hangi ittifakta olduğu bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakacağız. Kent Uzlaşısı’nı daha önceki seçimlerde de farklı isimlerle, ‘Şehir Uzlaşısı’ adı altında yaptılar biliyorsunuz. Bildiğim tek şey İstanbul’un sorunları, İstanbul’un problemleri ve İstanbul’un beklentileri. Topu da gelse biz bu seçimi alacağız. Altını çizerek söylüyorum. 31 Mart gecesi İstanbul’un Fetret Devri’ni hep beraber bitireceğiz" değerlendirmesini yaptı.
 
SÜRYANİ VEKİL, MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'E SORDU: NOEL VE PASKALYA TÜRK MİLLETİNİN DEĞERLERİNE AYKIRI MI?

DEM Parti’nin Süryani Mardin Milletvekili George Aslan, Türkiye’de yaşayan farklı etnik ve inançlar tarafından kutlanan Noel, Paskalya, Cadılar bayramı gibi dini ve kültürel bayramların okullarda kutlanmasını yasaklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, “Noel ve Paskalya Türk milletinin değerlerine aykırı mı?” diye sordu.
 
HÜDA PAR'DAN YEREL SEÇİM KARARI!


HÜDA PAR, 26 büyükşehir belediye başkanı, 51 il belediye başkanı ve 702 ilçe belediye başkanı adayını ilan etti.
 
İDDİA: DEPREM BÖLGESİNDE 90 BİN 200 SEÇMEN KAYIP

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu'na teslim edilen seçmen listelerine göre 90 bin 200 seçmenin kaydına hiçbir yerde ulaşılamadığını belirtti.
 
İLİÇ MADEN FACİASINDA İFADELER ORTAYA ÇIKTI: ‘ÇATLAKLAR TESPİT EDİLMESİNE RAĞMEN SOLÜSYON KESİLMEDİ, OLAYDAN 2,5 SAAT ÖNCE PATLATMA YAPILDI’

Erzincan İliç’teki maden faciasıyla ilgili soruşturmada verilen ifadeler ortaya çıktı. İfadelere göre, liç alanındaki çatlakların çökmeden 6 saat önce tespit edilmesine rağmen alana solüsyon akışı kesilmedi. Alana çok yakın yerdeki başka bir maden ocağının faaliyeti durdurulmadı. Tutuklanan şüpheli Murat B., olaydan 2,5 saat önce bölgede yapılan patlatmanın çökmeyi tetiklemiş olabileceğini söyledi. İki işçinin toprak altında kaldığı konteynerin bulunduğu yer için “güvenli bölgede” denmiş.
 
BAKAN YERLİKAYA: 974 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ, BİN 131 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 73 İlde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-12” Operasyonlarında 974 silah ele geçirildiğini, bin 1131 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.
 
MERSİN EMNİYETİ’NİN OPERASYONUNDA MERSİN EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN KARDEŞİ “KAÇAKÇILIKTAN” GÖZALTINDA. MÜDÜR DE GÖREVDEN ALINDI

Mersin Emniyeti, 10 milyon kaçak makaronun (filtreli sigara kağıdı) bulunduğu bir depoya baskın yaptı. Operasyon sonucunda Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan Ankara’da gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü: “Mersin Emniyet Müdürü
Mehmet Aslan, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmıştır.”
 
CHP'NİN HATAY ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ: CUMHURBAŞKANI GEÇ KALDIKLARINI İTİRAF ETTİ; ADAY OLMASAM İKTİDAR YÜZDE 65 İLE ALIRDI

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, "Bu benim eserim değil, hepimizin eseri. Hatay bizim canımız. Samandağ, Defne, Altınözü bizim canımız. Bir gerçek var ki bedenimiz Türkiye. Atamız bize emanet etti. Biz hükümeti yanımızda görmek ister miydik? Sayın Cumhurbaşkanı, Gazi Mustafa Kemal'in koltuğunda olan cumhurbaşkanı yanımıza geç kaldıklarını itiraf etti ve özür diledi. Hatay yalnız kalmasın diye biz beraber yürümeye devam edeceğiz... Ben aday olmasaydım iktidar yüzde 60'larla, yüzde 65'lerle seçimi kazanırdı. Atatürk'ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik" dedi.
 
CHP'NİN HATAY ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ, GÖKHAN ZAN'I HEDEF ALDI: TOP OYNAMAKLA OLMUYOR; BANA GÜVENEBİLİRSİNİZ

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, yeniden aday gösterilmesinin ardından Hatay'da düzenlediği mitingde TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan'ı hedef alarak,"15 yıldır Hatay'da emanet bana teslim. Şimdi emaneti kime teslim edersiniz? Sizin için en önemli kim, aileniz... Bunu güvenilir birine teslim edersiniz. Bu güven de parayla, şöhretle, şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor. Bu güven sizin hayattaki duruşunuzdur. Güven her şeyin başı. Bana güvenebilirsiniz" dedi.
 
GÖKHAN ZAN'DAN LÜTFÜ SAVAŞ'IN "TOP OYNAMAKLA OLMUYOR" SÖZLERİNE YANIT: ONLAR RANT İÇİN ADAY OLDU, BEN İSE HALK İÇİN

Zan, "Onlar rant için aday oldu, ben halk için aday oldum. Depremzedeler 31 Mart'ta AKP adayı ile AKP zihniyetindeki aday arasında seçim yapmaya mecbur kalmayacağı için mutluyum. Enkazdan kimlerin elini tutarak çıktıysak, Hatay'ı onlarla birlikte ayağa kaldıracağız" dedi.
 
“BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR”: İMAMOĞLUCU SOSYAL MEDYA HESAPLARI NASIL KURUMCU OLDU?

İmamoğlu’nu destekleyen paylaşımlarıyla bilinen “İBB Haber” ve “Büyükşehir Çalışıyor” Twitter hesaplarından, CHP milletvekili Özgür Karabat’la ilgili iddialara yer verilen bir video paylaşıldı. Murat Kurum’un ekibinin, hesapları iş akdi feshedilen bir İBB çalışanından satın aldığı iddia edildi. İBB Haber: “Sayın İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir.” Büyükşehir Çalışıyor hesabı ise bir süre sonra videoyu sildi: “Hesabımızda yönetimin kontrolü dışında bir etkinlik gerçekleşti.”
 
DİYANET'TEN FEYZA ALTUN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya hesabından "dini değerlere hakaret ettiği" gerekçesiyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
ERDOĞAN'IN KORUMALARI "İŞKENCE"DEN YARGILANACAK

İstanbul’da gerçekleşen bir düğün nedeniyle trafiğin kapatılmasına tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın korumaları tarafından darp edilmişti. Sürenoğlu'na saldıran korumalar işkenceden yargılanacak.
 
EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
BAKAN ÖZHASEKİ: BÜTÜN DEPREM EVLERİ 1,5 SENE İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK, KİRA YARDIMLARI SÜRECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bütün deprem evlerinin 1,5 sene içerisinde teslim edileceğini belirterek, "Evler teslim olana kadar da kira yardımlarını sürdüreceğiz" dedi.
 
BAKAN BOLAT, ETOK-JETCO KURUCU DEKLARASYONU'NU İMZALADI

Slovakya'da resmi temaslarını sürdüren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Slovakya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi Kurucu Deklarasyonu'nu imzaladı. 
 
BAE BÜYÜKELÇİSİ: TÜRKİYE'DE 100 BİN KİŞİLİK İŞ YARATILACAK

Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri "Önümüzdeki 10 yıl içinde BAE'de 25 bin, Türkiye pazarında ise 100 bin yüksek vasıflı iş yaratılması bekleniyor" dedi. 
 
TEI, 2024'TE İHRACATINI 100 MİLYON DOLAR ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, bu yıl ihracatlarını 100 milyon dolar artırarak 445 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 
 
YILMAZ: "RAFİNERİ MARJLARINDAKİ DÜZENLEMEYLE AKARYAKITTA İNDİRİM OLACAK"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafineri marjlarında yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,50 TL düzeyinde bir indirim olacağını söyledi.
 
ARJANTİN'DE YOKSULLUK SON 20 YILIN ZİRVESİNDE; ENFLASYON 254'Ü AŞTI

Arjantin'de ocak ayında yoksulluk oranı yüzde 57,4'üne yükselerek son 20 yılın zirvesine ulaştı. Uzmanlar ise yoksulluğun mart ayı itibarıyla nüfusun en az yüzde 60'ını vuracağını söyledi.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
ALTUN: İSRAİL'İN DEZENFORMASYON KAMPANYALARINA KARŞI DA DUYARSIZ OLMAMAMIZ GEREKİYOR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Nasıl ki İsrail'in normalleştirmeye çalıştığı vahşiliklerine, barbarlıklarına ve soykırım girişimlerine karşı duyarsız kalmamamız gerekiyorsa, İsrail'in dezenformasyon kampanyalarına karşı da duyarsız olmamalıyız." dedi.
 
GÜL: “MISIR’LA YENİDEN BAŞLANGICI TÜM KALBİMLE MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM”

Abdullah Gül, Kahire’de Barış Kültürü İçin Dünya Üçüncü Forumu’nda konuştu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kahire'ye yaptığı ziyarette de açıklandığı üzere, bir durgunluk döneminin ardından ülkelerimiz için yeni bir iş birliği dönemi açılmıştır. Bu yeniden başlangıcı tüm kalbimle memnuniyetle karşılıyorum.”
 
GAZZE TASARISI, ABD'NİN VETOSUNA TAKILDI

ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Gazze için sunulan acil insani ateşkes tasarısını veto etti. 
 
KATAR: GAZZE'DE ATEŞKES VE ESİR TAKASI MÜZAKERELERİ "ZORLUKLARA" RAĞMEN SÜRÜYOR

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü El-Ensari, düzenlediği basın toplantısında, Hamas ile İsrail arasındaki Gazze'de ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakerelerin "zorluklara" rağmen devam ettiğini bildirdi.
 
BAKAN FİDAN, ABD'Lİ SENATÖRLERLE GÖRÜŞTÜ: PKK İLE İŞ BİRLİĞİ KABUL EDİLEMEZ MESAJI VERİLDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li Senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Murphy ile Ankara'da bir araya geldi. ABD'nin Gazze konusunda İsrail üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini kaydeden Fidan ayrıca, ABD'nin PKK ile işbirliğinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
 
ABD’NİN BM’DEKİ İSRAİL YALNIZLIĞI SÜRÜYOR…

ABD, Gazze'de acil ateşkes çağrısını BM Güvenlik Konseyi'nde üçüncü kez veto etti. 13 üye çağrıya evet derken, Birleşik Krallık çekimser kaldı.
 
İSRAİL İSTİHBARATINDAN NETANYAHU HÜKÛMETİNE "MESCİD-İ AKSA KISITLAMASININ DİN SAVAŞINA YOL AÇABİLECEĞİ" UYARISI

İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar'ın, ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirilmesinin "Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği" konusunda hükûmeti uyardığı bildirildi.
 
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: GÖZALTINDAKİ FİLİSTİNLİ KADINLAR VE KIZ ÇOCUKLARI CİNSEL SALDIRIYA MARUZ BIRAKILIYOR

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Gazze'deki kız çocuklarının ve kadınların yaşadıklarını aktardığı bir rapor yayımladı. Rapora göre Filistinli kadınlar ve kız çocukları sığındıkları yerlerde İsrail güçleri tarafından bilerek hedef alınıyor ve gözaltına alınanlar İsrail ordusu subayları tarafından çeşitli cinsel saldırı biçimlerine maruz bırakılıyor.
 
ERDOĞAN: ARNAVUTLUK İLE İLİŞKİLERİMİZİ ZEHİRLEMEK İÇİN HER YOL VE YÖNTEMİ DENEYEN ŞER SEBEKESİNE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Cumhurbaşkanlığı’nda yaptığı ortak basın toplantısında, "Sayın Başbakanın FETÖ ile mücadele konusundaki hassasiyetini biliyor, bunu takdirle karşılıyoruz. İlişkilerimizi zehirlemek için her yol ve yöntemi deneyen bu şer şebekesinin amacına ulaşmasına fırsat vermeyeceğiz" dedi. Başbakan Rama ise, "Gazze'de olanlar için acımızı ifade etmek isteriz. Eminiz ki, ateşkesin zamanı gelmiştir. Rehinlerin serbest bırakılması gerçekleştirilmeli" ifadelerini kullandı.
 
DSÖ'DEN ÜLKELERE ÇAĞRI: DÜNYA YENİ BİR SALGINA HAZIR DEĞİL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "X Hastalığı" olarak tanımlanan yeni bir küresel salgının ortaya çıkma olasılığı hakkında uyarıda bulundu. Dünyanın yeni bir salgına hazırlıksız olduğunun altını çizen Tedros, mayıs ayına kadar imzalanacak küresel bir anlaşmaya acil ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Anlaşmayı "insanlık için kritik bir görev" olarak nitelendirdi.
 
TÜRKİYE, MÜSLÜMAN KARDEŞLER’E ‘SİSİ’YLE NORMALLEŞME SİZİ ETKİLEMEYECEK’ GÜVENCESİ VERDİ

Müslüman Kardeşler’in İstanbul’da yaşayan lideri Mahmud Hüseyin’in de aralarında olduğu bazı Müslüman Kardeşler yöneticilerinin Türkiye vatandaşlıkları iki ay önce iptal edildi. Gayrimenkul alımı yoluyla vatandaş olan Müslüman Kardeşler yöneticileriyle ilgili bu kararın nedeni, gayrimenkul alımı süreçlerinde tespit edilen bir hata oldu. Hükümet, Müslüman Kardeşler’e, Sisi’yle normalleşmenin kendilerini etkilemeyeceği güvencesini verdi. Müslüman Kardeşler yöneticilerinden bir heyetin yakın zamanda Erdoğan’la görüştüğü öğrenildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap