SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Eski BOTAŞ müdürü açıkladı: Doğal gaza zam gelmezse erken seçim var

Eski BOTAŞ müdürü açıkladı: Doğal gaza zam gelmezse erken seçim var

14 Haziran 2022 Salı - 14:14




Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, doğal gaz zammı ile erken seçim arasında ilişki olduğunu söyledi. Yardım, doğalgaza zam yapılmazsa, bunun erken seçim işareti olabileceğini belirtti.





Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, temmuz ayında doğal gaza yüzde 10 zam beklediğini, zam gelmemesi durumunda bunun erken seçim işareti olabileceğini kaydetti. Karadeniz gazına ilişkin, Türkiye'nin dışa bağımlılığını sona erdirmesinin mümkün olmadığını ancak gazın milli ekonomiye faydası olacağı değerlendirmesinde bulunan Yardım, "Doğal gaz az kaldı dediğimizde kızdılar ama ocak krizinden ders aldıkları gözüküyor" dedi. 

KARADENİZ GAZI DIŞA BAĞIMLILIĞI SONA ERDİRMEYECEK

Gazete Durum'da yer alan habere göre Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, şunları söyledi:

Karadeniz’deki gazın üretim programına uyulması halinde 2023 yılında dağıtım şebekesine verilebileceğini anlatan Yardım, Türkiye’nin tüketimi dikkate alındığında ilk etapta üretilen 10 milyon metreküpün az bir miktar olduğunu vurguladı. Bu gazın dışa bağımlılığı son erdirmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Yardım, “540 milyar metreküplük gazı işlemek tamamıyla kuyunun performansına ve miktar olarak ne kadar gazı çekeceğimize bağlı. Çekiş hızımıza bağlı o da tabii kuyunun performansıyla ilgili. Bu gazın milli ekonomiye faydası olacak ve altını çizelim iktidarda kim olsa zaten bu gazı milli ekonomiye kazandıracak” dedi.

TEMMUZ AYINDA ZAM GELMEZSE ERKEN SEÇİM OLACAK DEMEKTİR


Karadeniz gazının üretim aşamalarıyla ilgili bilgi verilmediğine işaret eden Yardım, boru teslim çizelgesi, kıyıda yapılacak boru taşıma ve denize serme işlemleri gibi detaylarla ilgili açıklama yapılmadığını belirtti. Türkiye'nin gaz depoları olan Tuz Gölü ve Silivri depolarında gaz miktarının 2 milyarı geçtiğini ve depolardaki toplam kapasitenin 4,2 milyar metreküp olduğunu aktaran Yardım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Silivri'ye günlük 20 milyon metreküpün üzerinde gaz atıyoruz, Tuz Gölü’ne 8-10 milyon metreküp atılıyor. Ama Tuz Gölü’nü doldurmaya daha vaktimiz var. Depoların doldurulmaya başlanması doğal gaz güvenliği açısından çok önemli." 2022 Ocak ayında yaşanan gaz ve elektrik krizinin ardından ders çıkarıldığının altını çizen Yardım, "Doğal gaz az kaldı dediğimizde kızdılar ama ocak krizinden ders aldıkları gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında doğal gaza yüzde 10 zam beklediğini ifade eden Yardım, temmuzda zam olmaması durumunda erken seçim yapılabileceği öngörüsünde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap