SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin’den dolarla ticarete darbe: Ödemeler artık bununla yapılacak

Putin’den dolarla ticarete darbe: Ödemeler artık bununla yapılacak

20 Nisan 2022 Çarşamba - 16:03




Rusya Federal Vergi Servisi FNS, şirketlerin ihracat ve ithalat için kripto para ile ödeme yapmasına izin verilmesini önerdi.





Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Batı’nın yaptırım uyguladığı, Rusya yönetimi kripto parayı devriyeye sokuyor.

Rus basını, Maliye Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ile kripto paralarla ilgili düzenlemeyi içeren bir yasa taslağına ilişkin değerlendirmesini yayınladı.

Buna göre, tasarıda Rusya'daki mal ve hizmetler için ödemelerde kripto para birimlerinin kullanımının yasaklanması öngörülüyor ama Federal Vergi Servisi, bu konuda istisna yapılmasını istiyor.

 Vergiciler, ülkenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alınarak ihracat ve ithalatta kripto paranın "kısmen desteklenebileceğini" düşünüyor.

 Uzmana göre dijital para, dolar ve euro cinsinden işlem yapmanın imkansız olduğu koşullarda ödemeleri optimize etmek için kullanılabilir. 


 Maliye Bakanlığı'nın Rusya'da dijital para birimlerinin dolaşımını düzenlemeye ilişkin tasarısı gündemde.  

Tasarıda, ilk kez kripto para madenciliğine ilişkin düzenleme öngörülürken, kripto para birimi “Rusya Federasyonu'nun para birimi olmayan bir ödeme ve yatırım aracı” olarak niteleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap