SON DAKİKA



Haber > Dünya > Özbekistan Tacikistan sınırında kaçak maymun ticareti

Özbekistan Tacikistan sınırında kaçak maymun ticareti

02 Mart 2020 Pazartesi - 17:54




Maymunlar Özbekistan'dan Tacikistan'a kaçırılmaya çalışıldı





Tacikistan'ın Taşkent Bölgesi Devlet Gümrük Komitesi Ofisi ile Aybek gümrük sınır noktasında maymun kaçakçılığı girişimi engellendi.

Özellikle gümrük yetkilileri, Lexus RX330 otomobilinde komşu bir devlete giden vatandaş B.A.'nın şüpheli huzursuz davranışlarından şüphelendi.

Arabadaki gümrük muayenesinin bir sonucu olarak, bir Belaruslu gibbon ve altı Cava makakası gümrük kontrolünden gizlendi ve yolcu gümrük beyannamesinde ve gümrük memurları tarafından sözlü olarak sorgulandığında beyan edilmedi.

Beloruky Gibbon, Gibbon ailesinden gelen bir primat türüdür. Ailenin en ünlü türlerinden biridir ve genellikle hayvanat bahçelerinde bulunur. Beyaz Rusya gibonlarının nesli tükenmekte olan türlere ait olduğunu belirtmek önemlidir. Bazı ülkelerde etleri nedeniyle avlanırlar, bazılarında ebeveynleri yavrularını evcil hayvanlar yapmak için öldürülür.

Ön tahminlere göre, keşfedilen hayvanların maliyetinin 100.000.000 soum (10.5 bin ABD doları) olduğu tahmin edildi.


Şu anda, ele geçirilen maymunlar gerekli bakım ve denetimin yapıldığı Taşkent Hayvanat Bahçesi'ne transfer edildi.

Özbekistan mevzuatına göre, hayvan dünyasının nesnelerinin ve bunların cumhuriyet dışındaki parçalarının ithalatı ve ihracatı, Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Komitesi tarafından Ekoloji ve Çevre Koruma hakkında verilen özel izin belgesinin sunulmasıyla gerçekleştirilmektedir.

Şu anda, ihlal durumunda gerekli gümrük kontrolleri yapılmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap