SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filistinlileri kızdıran ziyaret

Filistinlileri kızdıran ziyaret

11 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:34




Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin İsrail ziyareti işgal altındaki topraklarda öfkeyle karşılandı. Mısırlı bakan Euro 2016 finalini Başbakan Netanyahu i





İsrail, bugünlerde önemli bir konuğu ağırlıyor. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, komşu ülkeye Kahire'nin mektubunu sunduğu kritik bir ziyaret yapıyor. Ancak Filistinliler Şükri'nin Kudüs'e gitmesine tepkili.

Filistin İslami Hareketi Kemal el-Hatib, "Ziyaret bir suç. İsrail'i, Mescid-i Aksa'ya saldırılarını, Yahudileştirme politikasını ve mescidi bölme girişimlerini onaylaması anlamındadır" dedi.

Hatib, "Kudüs ve Filistin toprakları, Şükri'nin bu topraklarda olmasından memnuniyet duymadı. Mısır halkı da bunu dile getirmeli. Mısırlıların Filistin davasındaki tutumu biliniyor. Bu nedenle biz Mısır halkıyla batı destekli darbe yönetimini birbirinden ayrı tutuyoruz" diye konuştu.

BİRLİKTE FİNAL MAÇINI İZLEDİLER

Kudüs'te bulunan Şükri, EURO 2016 final maçını İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinde ile birlikte seyretti. Başbakanlık ofisi, ikilinin akşam yemeği sırasında maç izlediğini duyurdu.


Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, bölgede barışın sağlanması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin önerisini sunmak üzere İsrail ziyaretini gerçekleştirdiğini söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap