SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filistin duyurdu: Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı

Filistin duyurdu: Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı

11 Kasım 2023 Cumartesi - 13:23




36. gününe giren İsrail-Hamas savaşı, İsrail'in acımasız saldırıları ile devam ediyor. Dün Gazze'deki hastaneleri kuşatma altına alan İsrail askerleri, Hamas savaşçıları ile sıcak çatışmalara girerken hastanelere sığınan binlerce sivil ve yüzlerce hasta çapraz ateşin ortasında kaldı. Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı "İsrail güçlerinin, içerisinde hareket eden her şeyi hedef alması nedeniyle Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldı." açıklamasını yaptı.





Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldığını duyurdu. Bakanlık sözcüsü Eşref El Kudra, hastanedeki yerinden edilmiş kişilerin, hastaların ve sağlık personelinin kuşatma altında olduğunu, yiyecek ve su eksikliğinden dolayı acı çektiğini söyledi.

MACRON'DAN ÇAĞRI: GAZZEYİ BOMBALAMAYI DURDURUN

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye özel röportaj verdi. İsrail'in Gazze'ye ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Macron, ilan edilecek bir ateşkesin İsrail'e fayda sağlayacağını dile getirdi.

Fransa'nın Hamas'ın eylemlerini de "açıkça kınadığını" hatırlatan Macron, ateşkes çağrılarına ABD ve İngiltere dahil diğer ülkelerin de katılmasını isteyip istemediğine yönelik sorulan soruya ise "Umarım katılırlar" şeklinde yanıt verdi.

Ateşkesin tüm sivillerin korunmasına imkan tanıyacağını vurgulayan Macron, “Fiilen, bugün siviller bombalanıyor. Bebekler, kadınlar, yaşlı insanlar bombalanıyor ve öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve hiçbir meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap