SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Özgür Özel: ''Emeklinin sesini herkese duyuracağım''

Özgür Özel: ''Emeklinin sesini herkese duyuracağım''

27 Mayıs 2024 Pazartesi - 09:31




CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’daki mitingde emekliler için 15 maddelik çözüm paketi sundu. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye, “15’ini yapacağız, el birliği ile yapacağız. Var mısınız?” diyerek çağrıda bulundu.





CHP, dün eski adı Tandoğan Meydanı olan Anadolu Meydanı’nda Büyük Emekli Mitingi düzenledi. CHP lideri Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.

EMEKLİLER KOROSU: Bu meydan Türkiye’nin en kalabalık, en büyük, Türkiye’nin en büyük korosu. Emekliler korosu. Dinleyin bakın. Dünyanın en acıklı şarkısını nasıl söylüyorlar? Emekliler bir elini kaldırsın. Bakın. Kaç para maaş alıyorsunuz? Kaç? 10 bin lirayı duyuyor musunuz? İşte dünyanın en büyük korosunun söylediği en acıklı şarkıdır bu.

SÖKE SÖKE ALACAĞIM: Bu sesi ya duyacaklar ya da söz verdiğim gibi durmayacağım. Susmayacağım. Sizin sesinizi mutlaka bütün Türkiye’ye duyuracağım. Hakkınızı söke söke alacağım.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE SESLENDİ: Sayın Erdoğan’a, Sayın Bahçeli’ye tüm siyasi partilerin kıymetli liderlerine bir çağrıda bulunuyorum. 15 madde. 15’ini yapacağız, el birliği ile yapacağız. Bu meydanın yüzünü güldüreceğiz. 16 milyonun yüzünü güldüreceğiz. Var mısınız?

EMEKLİNİN ELİNİ HAVADA BIRAKMAYIN: Buradan hem hükümete hem de muhalefete çağrımızdır. Gelin bu sorunları hep birlikte çözelim. Bu adımları atalım. Emekliler, elinizi kaldırın. Bu eli tutun. Bu eli havada bırakmayın. Emeklimizin elini havada bırakmayın.


İLK SEÇİM VAADİNİ AÇIKLADI: Buradan ilk seçim vaadimizi açıklıyorum. CHP iktidarında iktidar olduğumuz ilk 100 gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp en düşük emekli maaşı önce asgari ücrete, iki yıl sonra bırakıldığı yere, 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır. Söz veriyoruz.

‘Maaşınız asgari ücretten az olmayacak’

15 MADDEYİ SAYDI: En düşük emekli aylığının hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım. Prim güncelleme kat sayısı, aylık bağlama oranı, aylıkların alt sınırını hakkaniyetli ölçüde artıralım. İntibak yasası çıkararak 2000 öncesi, 2000-2008 arası, 2008 sonrası ayrımlarını ortadan kaldıralım. Emeklilerimize ciddi yük oluşturan ilaç katılım paylarını, fiyat farklarını, muayene ücretlerini mutlaka artık ortadan kaldıralım. Ortezde, protezde en iyisi emekliye hemen ödenmelidir. Emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınmalı. Emekli sendikalarına yıldırma amaçlı kapatma davaları derhal geri çekilmelidir. Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Kurumların özel sandıklarından emekli olanlar, banka gibi kuruluşlar, özel bankaların kendi sandıklarından emekli olanların bayram ikramiyeleri eşitlenmeli. İlaç katkı payları düşürülmeli. Onlara da promosyon ödemesi yapılmalıdır. Emekliler için emekli kart çıkarılmalı. Elektrik, doğalgaz, su faturalarında yüzde 25 ile 40 arasında indirim yapılmalıdır. Emeklikte kademe bekleyenlerin, staj ve çıraklık mağdurlarının, emekli askerlerin sorunları çözülmelidir. 65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir daha, hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde, şoför esnafını da düşünerek, onları karşı karşıya bırakmadan, kanun yoluyla, devlet eliyle, şoförün değil, devletin cebinden çözülmelidir. Çalışmak zorunda kalan emeklilerden SGK destek primi kesilme uygulaması bitirilmeli. Emeklilerin kredi ve kredi kartı borçları bir sefere mahsus bütün faizleri silinerek, beş yıla bölünmeli. Vergide adalet mutlaka sağlanmalı. Herkesten kazancı ölçüsünde vergi almalı. Dolaylı vergiler kademeli olarak sıfırlanmalıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap