SON DAKİKA



Haber > Dünya > 2023 İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik soykırım yılı oldu

2023 İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik soykırım yılı oldu

09 Ocak 2024 Salı - 22:00




Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken Uluslararası Çocuk Savunma Örgütü, 2023'te İsrail'in saldırılarında çocukların 'ana hedef' olduğunu belirterek geçen yılın Filistinli çocuklara yönelik 'soykırım yılı' olduğunu belirtti.





Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Uluslararası Çocuk Savunma Örgütü, İsrail’in saldırılarında öldürdüğü Filistinli çocuklara ilişkin açıklama yayımlandı.

Açıklamada, İsrail, saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’nde en az 8 bin, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te ise 121 Filistinli çocuğu öldürdüğü hatırlatıldı. Bu nedenle 2023’ün İsrail’in Filistinli çocuklara karşı “soykırım yılı” olarak nitelendiği açıklamada, İsrail’in geçen yılda öldürdüğü Filistinli çocuk sayısının da “eşi benzeri görülmemiş” bir orana ulaştığı aktarıldı.

Açıklamada, Filistin çocukların İsrail’in “ana hedefi” olduğuna dikkati çekilirken, hayatını kaybeden çocukların sayısının, binlercesinin de enkaz altında beklediği için artacağına işaret edildi. Açıklamada ayrıca, gıda, su, elektrik, tıbbi malzeme ve yakıtın kesilmesinin yanı sıra hastane, okul, fırın, su istasyonları ve tarım arazilerine yönelik devam eden, ayrım gözetmeyen saldırılar nedeniyle daha fazla çocuk ölümüne neden olacağı belirtildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap