SON DAKİKA
SON DAKİKA


Millet Bahçesi…
9.05.2020

Bulancak’ta yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde yapım ihalesi gerçekleştirilen “Bulancak Millet Bahçesi” haberi gerek basında gerekse sosyal medyada geniş ilgi çekti. Çoğunluk projeyi olumlu bulup beğenirken az bir kesimde doğal olarak karşı duruş sergileyip beğenmedi ve gereksiz bir yatırım olarak gördü.

Neden fabrika değil de Millet Bahçesi yapılıyor?!

Ancak bu soruyu soranların, Bulancak'ta yapılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en fazla istihdam sağlayacak Organize Sanayi Bölgelerinden olacak olan 2.Giresun OSB’den hala bihaber olmaları asıl hayret edilecek durumdur.

Şu ana kadar 33 fabrikaya yer tahsisatının yapıldığı 2. OSB'de; 8 fabrika faal, 12 fabrika inşaat halinde ve 13 fabrika da projelendirilmiş durumda. Mevcut durumda bile 1000-1500 kişinin çalıştığı bu alanda tüm yatırımlar tamamlandığında 5-6 bin kişi istihdam edilecek!

2. OSB Bulancak’ta!

Karadeniz’in ilk TEKNOKENTİ/Araştırma-Geliştirme Merkezi’nin de yer aldığı, aynı zamanda Türkiye'nin en maliyetli OSB'si olma özelliğini de taşıyan 2. OSB, başta silah sanayi olmak üzere, makine, gıda ve tekstil gibi lokomotif sektörlerin yer bulduğu çok değerli bir proje ve Bulancak'ta hayat buluyor. Yani Bulancak’ta millet bahçesinden önce bünyesinde onlarca fabrikanın tesisi edildiği 2. OSB var…

Diğer taraftan bu fabrikalar argümanını çok sık kullananlar ve yapılan diğer yatırımları sürekli neden fabrika yapılmıyor diye ötekileştirmeye çalışanlar, Türkiye'nin her yerinde yapılan bu OSB yatırımlarına bir baksınlar Allah aşkına. Kurulan ve kurulmaya devam eden yüzlerce OSB’yi nasıl görmezden gelebilirsiniz ki! Bu OSB’lerde kurulan yüzlerce fabrikayı ve çalışan yüzbinleri nasıl hesaba katmazsınız! Her biri bir üretim ve sanayi üssü haline gelen, doğru politikalar ve teşviklerle desteklenen ve yeni teknolojilerle donanan OSB’ler, üretimleriyle de yerlileşme ve ithalat bağımlılığını da azaltan müthiş bir ekonomik organizasyon olarak karşımızda dururken.

80 İl’de 325 OSB’de 50 bin fabrikada 1milyon 750 bin doğrudan istihdam!

Organize Sanayi Bölgeleri  Üst Kuruluşu’ndan (OSBÜK) alınan verilere göre; bugün itibarıyla Türkiye’nin 80 şehrinde 325 OSB bulunuyor. Bu OSB’lerde yaklaşık 50 bin fabrika üretim yapıyor. Söz konusu fabrikalar, yaklaşık bir milyon 750 bin kişiyi doğrudan istihdam ediyor. Gelinen noktada, OSB’ler 80 şehirde planlı sanayi üretiminin, istihdamın ve ihracatın kaynağı haline gelirken, bunun yanında Türkiye’de yeni kurulan teknoloji geliştirme bölgelerinin, mesleki ve teknik liselerin, teknik üniversitelerin sanayi bölgelerinde kurulması, üretimle bilimsel bilginin bu sanayi alanlarında buluşturulması Türkiye ekonomisinin geliştirilmesi açısından olumlu adımların başında geliyor. Evet eski anlayışın, geri bırakılmış teknolojilere mahkum edilmiş ve şişirilmiş kadrolarıyla da çalışamaz hale gelmiş fabrikaları kapandı/kapanıyor. Ama asıl olan, kapalı gözlerin inatla görmek istemediği OSB’lerde binlerce fabrika şu anda üretiyor, istihdam ve ekonomiye katkı sağlıyor. Sayıları da her geçen gün artıyor.

Evet Bulancak’ta Millet Bahçesi yapılıyor…

Türkiye’nin tüm büyükşehirlerinde Şehir Hastaneleri yapılıyor…

İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanlarından biri yapılıyor…

Daha nice bazılarına göre gereksiz mega projeler bir bir hayata geçiyor…

Ama fabrikalar da yapılıyor!

Türkiye’nin dört bir yanında kurulan Organize Sanayi Bölgelerinde yüzlerce fabrikanın bacaları da tütüyor.

İHA/SİHA lar da yapılıyor…

Milli Piyade Tüfeği, Milli Gemi, Milli Denizaltı, Milli Tank, Milli Helikopter, Milli Solunum Cihazı, Milli Teknolojiler yapılıyor…

Ve en önemlisi ne biliyor musunuz?

Tüm bunlara hayat veren yazılımlarını da Milli Yazılım olarak bu milletin evlatları yazıyor…

Çünkü tüm bunları yapacak bir devlete ve güce sahibiz.

Kabul etseniz de etmeseniz de artık eski Türkiye yok!

Eskiden hayaller vardı şimdi gerçekleşen hedefler var...

Ben ülkemle gurur duyuyorum. Siz de duyun...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap