SON DAKİKA
SON DAKİKA


Öğretmenler haftasında hediye sınav
27.11.2022
Beni tanıyanlar bilir; ben bir öğretmen eşiyim. Yıllarını öğrencilerine adamış, doktorlar, mühendisler, avukatlar yetiştirmiş ve 32 yıllık öğretmenlik hayatını halen teneffüs aralarında soru çözerek geçiren bir öğretmenle hayatımı geçirdim. Ben, TUS'a hazırlanırken  en az benim kadar masa başında matematik geometri soruları çözerdi. Yıllarca dershanecilik yaptı, özel ders verdi  ve emekliliği hak etti. Bu yıl,  önümüzdeki yıl emekli olacağım derken uzman öğretmenlik sınavı çıktı karşımıza. 

 

       Uzman öğretmen olunca maaşlarında ufak bir artış olacaktı. Gönül isterdi ki; çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin maaşlarına yansıyan daha yüksek rakamlar olsun. Ama esas gönlümüzün istediği öğretmenlerimize hak ettikleri maaşın sınavsız onlara sunulmasıdır. 

 

        24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize hediye gibi 19 Kasım’da sınav yapıldı. Umarım tüm öğretmenlerimize bu sınavın sonucu hediye olarak yansır. Aksi takdirde sınavdan  uzman öğretmenliği haketmediği sonucuyla çıkan bir öğretmenin öğrencilerin karşısında düştüğü durumu düşünmek bile istemiyorum.

 

        Bu sınava hazırlanmak için bir eğitim paketi öğretmenlere sunuldu. Sınava girecek öğretmenler bu eğitimleri bilgisayardan takip etmek zorundaydılar. Eğitimi tamamlayanlar sınava girme hakkına sahip olacaktı. 

 

       Yıllardır sorgusuz sualsiz çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenler artan enflasyona karşı eriyen maaşlarını daha yükseltebilmek için bu sınava girdiler. Sınavda başarısız olursam nasıl bunu açıklarım demeden bu sınavı direten sisteme güvendiler. 10 yılın üzerinde hizmeti olan öğretmenlere zam yapılma bahanesidir bu sınav diye düşündüler. En azından ben öyle düşünmek istiyorum ve bu sınava girme cesaretini gösteren her öğretmene uzman öğretmen unvanını layık görüyorum.

 

        Her öğretmen bizim için kıymetlidir ve onların kıymeti maaşlarına yansıyacak zammı belirleyecek bir sınavla ölçülemez. Böyle bir sınav değerlendirmesini haketmediklerini düşündüğüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap