SON DAKİKA
SON DAKİKA


Küllerinden Yeniden Doğmaya Hazır mısın?
21.10.2022

Yıllarca sigara içtiniz ve bir sabah uyandığınızda sigaradan tiksinmeyi hayal ettiniz.

Birisi çıksa, sihirli değneği ile omzunuza dokunsa ve hayatınızın mucizesini gerçekleştirmiş olsa diye düşündünüz.

Kendi hayalinizin mimarı olma zamanı geldi.

O mucizeyi kendiniz yaratacaksınız.

Bu kitapla elinize çok güçlü sihirli bir değnek veriyorum, KÜLLERİNDEN YENİ BİR BEN YARATMAK SİZİN ELİNİZDE…

Sevgili okurlarım; sizlerle birçok fikrimi bu köşede paylaştım. Hekimlik yolculuğumdan yaşanmışlıklar anlattım, bazen de hastalıklardan bahsettim. Hep son noktayı koyduğum bir kitabımın olmasını istedim. Bu son nokta; hedefi tam noktasından vurmalıydı.

Hedefim; toplumun kanayan bir yarası olan sigara içme alışkanlığı. Bu yaraya nasıl yaklaşmak gerekir bunu kimse bilmiyor  ya da bilmek istemiyor. Ülkemizde tütün mücadelesi programı kapsamında birtakım faaliyetler yapılıyor ancak bu faaliyetlerin hiçbiri kişileri sigara içmekten temelli kurtarmıyor. Her sigara içici bir madde bağımlısıdır ve bu madde bağımlılığının esrar –eroin-alkol bağımlılığından bir farkı yoktur. En büyük fark, madde bağımlılığı bulgularının sinsice gelişmesi ve kişinin kendini bir ömür boyu madde bağımlısı olarak görmemesidir. Madde bağımlılığından kurtulmanın yolu maddeden tam bağlantıyı kesmektir ve madde bağımlılığı geçmişi olduğu bilincinin verilmesidir.

Nasıl sigara bırakacağınızı anlattığım kitabımda; SİZ BİR MADDE BAĞIMLISISINIZ diyorum ve nasıl olur; bu çok büyük bir iddia diyenlere de iddiamı kanıtlıyorum. Sizi kendisine bağımlı hale getiren sigara; içindeki nikotin ile bunu gerçekleştirir. Her içtiğiniz sigara ile beyindeki nikotinik reseptörlerine nikotin bağlanır ve dopamin hormonunun salgılanmasına sebep olur. Dopamin hormonu size keyif, haz veren bir hormondur. Nikotinik reseptörlerini bir kez nikotin ile tanıştırdığınızda hep nikotin ile doymak ister ve artık madde bağımlılığı mekanizmasının içine girmişsinizdir. Farkında olmadan içtiğiniz her sigara ile içinizdeki nikotin canavarını doyurursunuz ve sürekli haz duygusu yaratan dopamin hormonunuzu uyarırsınız. İşte; bu yüzden tadını bile tarifleyemediğiniz sigara size keyif verir. Sigarayı bırakmayı düşündüğünüz her an bağımlılık mekanizmasının gücüyle karşılaşırsınız. Bu güç; bilinçaltınızı keyif alma gibi yalancı duygularla doldurmuştur ve inandığınız davranışlar olarak, bilinçli davranışlarınıza hükmeder. Ne zaman sigaradan vazgeçmek isteseniz; bilinçaltınız tarafından içme güdüsüyle dürtülenirsiniz. 

KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMAYA HAZIR MISIN kitabım ile sigaraya bakış açınızı değiştireceğinize inanıyorum. Sağlıklı, sigarasız günlere…   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap